Με εμφανή τη διάθεση να αποβάλλει από την ομάδα του τον τίτλο του φαβορί, ενδεχομένως και το όποιο άγχος συνοδεύει ο παραπάνω χαρακτηρισμός, ο Χενκ Τεν Κάτε παραχώρησε τη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραμονή του πρώτου αγώνα με τη Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία (13/8, 21:45). Από τις πρώτες του δηλώσεις, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού διευκρίνισε πως οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και, βέβαια, έθεσε ως στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, που αν δυνατόν να επιτευχθεί με τουλάχιστον ένα γκολ… Αισιόδοξοι και οι παίκτες της ομάδας για την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είμαστε έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης και κατάλληλα προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το γκολ. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εμας. Η Σπάρτα είναι καλή ομάδα, παίζει επιθετικά και χρειάζεται προσοχή. Την σεβόμαστε αλλά θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πω ποιο είναι καλό αποτέλεσμα, γιατί μπορεί να είναι μια ήττα, μια ισοπαλία η μια νίκη. Δεν θα έλεγα ότι είμαστε φαβορί. Οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και σίγουρα δεν θα κρίθει στην Πράγα αλλά στην Αθήνα», τόνισε αρχικά ο Ολλανδός κόουτς και ερωτηθείς για τις διαφορές που αναμένεται να παρουσιάσει η ομάδα του συγκριτικά του ματς στην Τιφλίδα, απάντησε: «Σε εκείνο το παιχνίδι προερχόμασταν από το 3-0 της Αθήνας. Επομένως δεν ήταν αναγκαίο να σημειώσουμε κάποιο επιπλέον γκολ. Τώρα θέλουμε πολύ να σκοράρουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε».

Κλείνοντας, στην ερώτηση για τους νέους αρχηγούς (σ.σ. Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο και Νίνης με τους Γκούμα, Καραγκούνη ως φυσικοί ηγέτες) τόνισε: «Είναι μια περίεργη ιστορία και υπήρχε παρερμηνεία. Θα δείτε αύριο και θα καταλάβετε». Αξίζει να αναφέρουμε πως την ΠΑΕ διευκρινίστηκε πως όταν στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού» ξεκινούν οι Γκούμας ή Καραγκούνης, το περιβραχιόνιο θα πηγαίνει σε αυτούς.

Απ’ τη μεριά του ο Γιόσου Σαριέγκι φάνηκε να μην υποτιμά τους Τσέχους, λέγοντας: «Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά θέλουμε πολύ την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι και νικήσουμε. Σίγουρα η Σπάρτα είναι καλή ομάδα, αλλά το ίδιο και εμείς. Πολλά μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αν, όμως, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και παίξουμε καλά, τότε το θετικό αποτέλεσμα εξαρτάται από εμάς». Κλείνοντας, όσον αφορά τον τραυματισμό του και το βαθμό ετοιμότητας που βρίσκεται: «Από τη στιγμή που είμαι εδώ σημαίνει ότι είμαι καλά».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube