Μετά την νίκη ουσίας, αλλά και ψυχολογίας επί της Γερμανίας, η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών στρέφει το βλέμμα της στον αγώνα της Πέμπτης απέναντι στις ΗΠΑ. Οι προσεχείς αντίπαλοι μπορεί να είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και να έχουν… εκδικητικές τάσεις απέναντι στο ελληνικό συγκρότημα μετά την ήττα που υπέστησαν στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2006, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του.

«Η ομάδα των ΗΠΑ είναι ένα πολύ σπουδαίο σύνολο, αλλά κι εμείς έχουμε την ευκαιρία, απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, να παίξουμε υψηλού επιπέδου μπάσκετ», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. «Θα διασκεδάσουμε το παιχνίδι, θα κάνουμε αυτά που θα μας πουν οι προπονητές. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Σε καμία περίπτωση. Πάμε για τη νίκη και μετά θα δούμε τι θα γίνει στα χιαστί παιχνίδια», είπε με τη σειρά του ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τόνισε: «Σίγουρα σεβόμαστε την Αμερική. Είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα από πρόπερσι. Έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και ξέρουμε ότι μας περιμένουν. Εμείς και σε αυτό το ματς θα μπούμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά και να όλα πάνε καλά τότε θα κερδίσουμε». Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης επισήμανε: «Η ομάδα των ΗΠΑ είναι καλύτερη από την προηγούμενη φορά που την αντιμετωπίσαμε. Είναι πιο έτοιμη και διαθέτει περισσότερη εμπειρία. Είναι δύσκολο ματς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αν θέλουμε να βγούμε κερδισμένοι από αυτό το παιχνίδι».

Τέλος, ο Κώστας Τσαρτσαρής είπε: «Παίζουν το κλασικό αμερικάνικο μπάσκετ, θεαματικό και γρήγορο. Η άμυνα είναι δεύτερη στο μυαλό τους, είναι πολύ αθλητικοί παίκτες και, όταν θέλουν, μπορούν να παίξουν και θα δούμε πως θα παρουσιαστούν. Το λένε ότι θέλουν να ρεφάρουν την ήττα της Ιαπωνίας. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Δεν έχουμε να χάσουμε και κάτι. Και να χάσεις από αυτήν την ομάδα, δε θα βγει κάποιος να πει κάτι», ενώ αναφερόμενος στο ματς του 2006 τόνισε: «Εκείνο το παιχνίδι ήταν το τέλειο παιχνίδι για εμάς. Απέδωσε η άμυνα, μπήκαν τα λέι απ, τα μακρινά σουτ».

Η προϊστορία

Η αναμέτρηση της Πέμπτης είναι η δέκατη στην ιστορία των δύο ομάδων με την Ελλάδα να μετρά δύο νίκες έναντι επτά των ΗΠΑ. Αναλυτικά:

26/07/1975 Ελλάδα-ΗΠΑ 69-94 Διηπειρωτικό Κύπελλο
12/08/1975 ΗΠΑ-Ελλάδα 104-56 Διηπειρωτικό Κύπελλο
24/05/1977 Ελλάδα-ΗΠΑ 83-81 Φιλικός αγώνας
08/08/1990 Ελλάδα-ΗΠΑ 95-103 Μουντομπάσκετ ΄90
13/08/1994 ΗΠΑ-Ελλάδα 97-58 Μουντομπάσκετ ΄94
13/07/1996 ΗΠΑ-Ελλάδα 128-62 Φιλικός αγώνας
09/08/1998 Ελλάδα-ΗΠΑ 61-84 Μουντομπάσκετ ΄98
17/08/2004 Ελλάδα-ΗΠΑ 71-77 Ολυμπιακοί Αγώνες
01/09/2006 Ελλάδα-ΗΠΑ 101-95 Μουντομπάσκετ ΄06

Το πρόγραμμα της Πέμπτης

Α’ Όμιλος

Αυστραλία-Ιράν 6:15
Λιθουανία-Ρωσία 11:45
Αργεντινή-Κροατία 17:15

Βαθμολογία

1. Λιθουανία 2-0 (+36)
2. Κροατία 2-0 (+22)
3. Ρωσία 2-1 (+15)
4. Αργεντινή 2-1 (+13)
5. Αυστραλία 0-2 (-32)
6. Ιράν 0-2 (-54)

Β’ Όμιλος

Γερμανία-Ισπανία 4:00
Ανγκόλα-Κίνα 9:30
ΗΠΑ-Ελλάδα 15:00

Βαθμολογία

1. ΗΠΑ 2-0 (+52)
2. Ισπανία 2-0 (+25)
3. Ελλάδα 1-1 (+8)
4. Γερμανία 1-1 (+6)
5. Κίνα 0-2 (-41)
6. Ανγκόλα 0-2 (-50)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις

Πήρε το 13ο Ολυμπιακό της μετάλλιο και έγραψε ιστορία στην Ιταλία η Φοντάνα!