Οι παίκτες της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ δεν μπορούν να ξεχάσουν με τίποτα τον αποκλεισμό από την Ελλάδα, στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ του 2006. Έτσι, ο μεταξύ τους αγώνας της Τετάρτης, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, θεωρείται για τους Αμερικανούς μια καλή ευκαιρία για «εκδίκηση». Τουλάχιστον, αυτό άφησαν να εννοηθεί, με σχετικές δηλώσεις τους, οι Κάρμελο Αντονι και Λεμπρόν Τζέιμς, την Τετάρτη.

«Από τη στιγμή που φύγαμε από την Ιαπωνία, η ημερομηνία αυτή είναι σημειωμένη με κόκκινο στο ημερολόγιό μου. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Έχουμε την ευκαιρία να ‘λυτρωθούμε’, όλοι είμαστε "διψασμένοι"», ήταν οι δηλώσεις του σταρ των Νάγκετς, με τον Κρις Μπος να συμπληρώνει πως: «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τον ημιτελικό του 2006, θέλουμε την εκδίκησή μας».

Ο άσος των Κλίβελαντ στάθηκε και στα οφέλη εκείνης της ήττας. «Άλλαξε την οπτική μας, σε σχέση με το διεθνές μπάσκετ». Ο Αντονι, πάνω σε αυτό, συμπλήρωσε πως: «Τότε δεν τους γνωρίζαμε πραγματικά, δε ξέραμε τι να περιμένουμε. Μέχρι να προσαρμοστούμε, το παιχνίδι είχε τελειώσει κι είχαμε χάσει. Αλλά, από τότε έχουμε δουλέψει πολύ».

Μόνο ο Μάικ Σιζέφσκι φάνηκε να βλέπει πιο ψύχραιμα τα πράγματα."Θα είναι δύσκολο παιχνίδι για μας. Οι Έλληνες παίζουν "σκληρότερα" από τον καθένα, ειδικά στην άμυνα. Τα επιθετικά τους συστήματα είναι πολύ έξυπνα. Έχουν τρεις πολύ καλούς γκαρντ, που πολύ συχνά παίζουν μαζί. Πρέπει να έχεις διάρκεια για 40 λεπτά. Οι παίκτες μας το ξέρουν καλά αυτό. Είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας, προκειμένου να ετοιμαστούμε για τη διεκδίκηση των μεταλλίων, επειδή αισθάνομαι ότι οι Έλληνες έχουν πολλές πιθανότητες να κατακτήσουν ένα".

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις

Πήρε το 13ο Ολυμπιακό της μετάλλιο και έγραψε ιστορία στην Ιταλία η Φοντάνα!