Δεν χωρούν δικαιολογίες για τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή της γειτονικής χώρας, Πιερλουίτζι Καζιράγκι. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε ότι η ήττα από το Βέλγιο επισκίασε την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες του στη διοργάνωση, αλλά επεσήμανε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι δε δούλεψε τίποτε σωστά. Οι «ατζούρι» έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, αλλά ο πρώην επιθετικός των Γιουβέντους και Λάτσιο, στάθηκε περισσότερο στην απόδοση της ομάδας του, ενώ επέρριψε ευθύνες στον βοηθό διαιτητή για την απόφασή του στην ισοφάριση των Βέλγων.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, είμαστε έξω από τη συνέχεια και αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήμασταν τραγικοί στην άμυνα και δεν κάναμε τίποτα μπροστά. Απλά, δε φανήκαμε πουθενά. Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά, γενικά, κρατάμε τα θετικά στοιχεία που αποκομίσαμε με τη συμμετοχή μας στο Ολυμπιακό τουρνουά, ακόμα και αν αυτό το αποτέλεσμα επισκίασε ότι κάναμε ως τώρα», δήλωσε ο Καζιράγκι.

Όσον αφορά τις αποφάσεις του διαιτητή, είπε πως: «Ο διαιτητής δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, έκανε τη δουλειά του. Το πρώτο γκολ των αντιπάλων ήταν φάση του βοηθού του, αυτός πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση».

Όπως φαίνεται από τις εικόνες της τηλεοπτικής μετάδοσης, το πρώτο γκολ των Βέλγων, στην πραγματικότητα, δεν μπήκε ποτέ, καθώς ο Λούκα Τσιγκαρίνι έδιωξε καθ’ όλα νόμιμα την μπάλα, μετά την κεφαλιά του Χαρούν. Το γκολ, όμως, τελικά, μέτρησε και στην εξέλιξη του παιχνιδιού τελείωσαν και οι ελπίδες της Ιταλίας για την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.

Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιο ακριβό event των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 ο τελικός του μπάσκετ

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις