Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαριάννα Λυμπερτά στα 10.000 ανοικτής θάλασσας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τερματίζοντας ενδέκατη με χρόνο 1:59.42. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν μέσα στην οκτάδα μέχρι τα τελευταία 500 μέτρα, όταν άρχισε να χάνει τις δυνάμεις της και να υποχωρεί.

Η Λυμπερτά δήλωσε ευχαριστημένη από τη θέση της, έστω και αν αντιμετώπισε… απρόοπτα. «Δεν είναι καθόλου άσχημη η 11η θέση. Η διαφορά μου από την 8η είναι κοντά στα δύο δευτερόλεπτα, γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν υπήρχαν κάποια σημεία πάνω στον αγώνα που να μου προκαλούσαν κάποια καθυστέρηση, τότε σίγουρα θα ήμουν μέσα στην οκτάδα. Η αλήθεια είναι πως έφαγα πολύ ξύλο, ενώ σε ένα σημείο του αγώνα δέχθηκα και κλωτσιά στο μάτι. Αυτό με καθυστέρησε κάπως, όμως βρήκα τη δύναμη να συνεχίσω και να παραμείνω ζωντανή μέσα στον αγώνα. Στον τερματισμό, έκανα το λάθος και βγήκα στην εξωτερική και σε συνδυασμό με τις δυνατές μονομαχίες και τα σπρωξίματα, υποχρεώθηκα να τερματίσω στην 11η θέση. Μπορούσα καλύτερα, αφού ένοιωθα καλά», δήλωσε.

Όσο για το αν θα συνεχίσει να ασχολείται με το… μαραθώνιο της κολύμβησης, είπε: «Δεν ξέρω ακόμη. Δεν θέλω να πω ναι ή όχι αυτή τη στιγμή. Ξέρω ότι το αγώνισμα μου αρέσει πολύ, ίσως μου αρέσει και το σκηνικό που δημιουργείται στη διάρκεια του αγώνα. Και το ξύλο είναι μέσα στο παιχνίδι. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να ευχαριστηθώ το υπόλοιπο των Ολυμπιακών Αγώνων».

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Λαρίσα Ιλτσένκο κατέκτησε το χρυσό με 1:59.27, ενώ ακολούθησαν οι Βρετανίδες Κέρι-Αν Πέιν και Κέισι Πάτεν.

1. Λαρίσα Ιλτσένκο (Ρωσία) 1:59:27.7
2. Κέρι Αν Πέιν (Βρετανία) 1:59:29.2
3. Κέισι Πέιτεν (Βρετανία) 1:59:31.0
4. Ανγκέλα Μάουρερ (Γερμανία) 1:59:31.9
5. Αννα Κούνια (Βραζιλία) 1:59:36.8
6. Σουόν Ομπερσον (Ελβετία) 1:59:36.9
7. Πολιάνα Οκιμότο (Βραζιλία) 1:59:37.4
8. Γιάνα Πετσάνοβα (Τσεχία) 1:59:39.7
...
11. Μαριάννα Λυμπερτά (ΕΛΛΑΔΑ) 1:59:42.3

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιο ακριβό event των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 ο τελικός του μπάσκετ

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις