Επέστρεψαν τα χαμόγελα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας με 3-1 και τις γκέλες ΠΑΟ και ΑΕΚ. «Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος», το μήνυμα του Μπάγεβιτς. «Σας το έλεγα πως πάμε για νταμπλ», είπε στους παίκτες ο Σ. Θεοδωρίδης. Σιγουριά στη Σάντος για Ζιοβάνι. Άγνωστη η στάση της διοίκησης στο μήνυμα περί παραμονής του Βραζιλιάνου που έστειλε ο Καστίγιο. Πραγματοποίηθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.
«Όχι τα ίδια λάθη»
Μετά από πολύ καιρό οι άνθρωποι και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ξυπνούν με ένα πλατύ χαμόγελο το πρωινό της Δευτέρας, αφού η ομάδα τους νίκησε και ευνοήθηκε από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και την ήττα της ΑΕΚ από τον Ιωνικό οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στον ένα βαθμό τη διαφορά από την κορυφή, ενώ ξεπέρασαν την ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά με δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια εξασφαλίζουν τουλάχιστον τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ ελπίζουν σε δύο αποτελέσματα στο ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή, την ισοπαλία ή τη νίκη της ΑΕΚ. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση πως ο Ολυμπιακός δεν θα επιδείξει και πάλι τις τάσεις αυτοκτονίας του πρόσφατου παρελθόντος, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Ντ.Μπάγεβιτς μετά τη νίκη με 3-1 επί της Κέρκυρας.
«Έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας. Από τότε που χάσαμε την πρώτη θέση είχα πει ότι το πρωτάθλημα δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Μετά τα αποτελέσματα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είμαστε στη δεύτερη θέση και πρέπει να κάνουμε νίκες μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν. Δεν πρέπει να αγχωθούν οι παίκτες. Δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι τέτοιο», τόνισε σχετικά ο Σερβοέλληνας τεχνικός.
Θεοδωρίδης: «Σας τα έλεγα»
Δικαιώθηκε όσον αφορά στις προβλέψεις του απέναντι στους παίκτες του Ολυμπιακού ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, που ακόμη και μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-0 έλεγε στους «ερυθρόλευκους» πως θα κατακτήσουν το νταμπλ, μαθαίνοντας τα νέα των στραβοπατημάτων των «πρασίνων» και της ΑΕΚ έλεγε: «Σας το είχα πει εδώ και καιρό πως πάμε για νταμπλ. Θέλουμε δύο νίκες. Προχωράμε».
Πήρε θέση ο Καστίγιο
Ανοικτά την επιθυμία του για παραμονή του Ζιοβάνι στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Νέρι Καστίγιο φανερώνοντας μετά το γκολ που σημείωσε τη φανέλα που ανέγραφε «Ζιοβάνι για πάντα στο λιμάνι». Ο Ουρουγουανός θεωρεί τον «Τζο» κάτι παραπάνω από φίλο του, αφού εκείνος ήταν που τον πήρε υπό την προστασία του όταν σε ηλικία 17 χρονών βρέθηκε σε μια ξένη χώρα και σε ένα νέο περιβάλλον. Πάντως άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η στάση της διοίκησης απέναντι στο μήνυμα του Καστίγιο, που μπορεί να θεωρηθεί και ως παρέμβαση σε θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Δεν αποκλείεται πάντως το θέμα να περάσει στα ψιλά προκειμένου να μη χαλάσει το καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας μετά τις εξελίξεις της 28ης αγωνιστικής.
Επιστρέφει ο «Ρίμπο»
Ο Ριβάλντο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα τη Δευτέρα, ωστόσο δεν εκφράζονται ανησυχίες και αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς για τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Πανιώνιο, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αντίθετα, θεραπεία έκανε ο Ταραλίδης, που «κληρονόμησε» ένα αιμάτωμα στον τετρακέφαλο από την αναμέτρηση με την Κέρκυρα, αλλά δεν εκφράζεται καμία ανησυχία και αναμένεται να επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη.
Σιγουριά στη Σάντος για «Τζο»
Δεδομένη θεωρούν τη μεταγραφή του Ζιοβάνι στη Σάντος. Για το λόγο αυτό άλλωστε οι πρωταθλητές Βραζιλίας δεν προχώρησαν στην απόκτηση του Κλαούντιο Πίτμπουλ από τη Γκρέμιο. «Όλα έχουν τελειώσει. Το μόνο που μπορεί να χαλάσει τη μεταγραφή είναι να κάνει πίσω ο Ζιοβάνι την τελευταία στιγμή», δήλωσε στον Τύπο της χώρας του καφέ διοικητικός παράγοντας του συλλόγου. Μάλιστα ο προπονητής της Σάντος, Αλεσάντρε Γκάλο, φέρεται να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον «Τζο» προκειμένου να διασφαλίσει πως δεν θα επηρεαστεί. Σαφή θέση υπέρ του επαναπατρισμού του Ζιοβάνι παίρνουν εξάλλου οι φίλοι της ομάδας. Σε γκάλοπ της εφημερίδας «Αλ Τριμπούνα» το 85,78% θέλει να επιστρέψει ο Βραζιλιάνος επιθετικός στην ομάδα που τον ανέδειξε.
* Μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα και ο Πελέ θα επισκεφθεί το «Γ. Καραϊσκάκης». Το «μαύρο διαμάντι» θα βρεθεί την Πέμπτη το πρωί στο «σπίτι» του Ολυμπιακού, όπου θα τιμηθεί από τους «ερυθρόλευκους» και θα υπογράψει αυτόγραφα σε όσους θελήσουν να τον θαυμάσουν από κοντά.
*Ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε την αήθη επίθεση στο δημοσιογράφο Κώστα Νικολακόπουλο εξέδωσε η ΠΑΕ Κέρκυρα.
*Αναβλήθηκε οριστικά η εκδήλωση για τα μέλη του Ολυμπιακού που θα γινόταν την Κυριακή το πρωί στο νησί των Φαιάκων. Ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών της ομάδας.
*Ο Γεωργάτος έφτασε τα δύο γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως και το πρώτο το είχε σημειώσει με αντίπαλο την Κέρκυρα, στο ματς του πρώτου γύρου.
*Η αποστολή των ερυθρολεύκων επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου παρακολούθησε τα γκολ των άλλων αγώνων, κατά τη διάρκεια του δείπνου. Αναχώρησαν με πτήση τσάρτερ για Αθηνά στις 23:30.
*Ο Μίλος Μάριτς και ο Ντακόλ πέρασαν από αντιντόπινγκ κοντρόλ.
Επιμέλεια: Βίκυ Σιώρη