Με όρεξη για δουλειά και τίτλους, έφτασε στην Ελλάδα, ο Ντρου Νίκολας, το πρωί του Σαββάτου. Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του τριπλ κράουν (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα). «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και ανυπομονώ να αρχίσουμε. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα κοινό στόχο που είναι να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα και τους τίτλους στην Ελλάδα», δήλωσε σχετικά.

Αρχικά, ο Αμερικανός φάνηκε χαρούμενος και έδειξε διάθεση για δουλειά με τον Παναθηναϊκό, λέγοντας: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και ανυπομονώ να αρχίσουμε. Είμαι έτοιμος για προπόνηση! Είναι πολύς καιρός που έχω να αγωνιστώ, αλλά νιώθω έτοιμος. Ξέρω τον Ομπράντοβιτς έχω παίξει απέναντί του κάποιες φορές και είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές, αν όχι ο καλύτερος στην Ευρώπη. Είμαι πολύ-πολύ ενθουσιασμένος, που θα είμαι δίπλα σε τόσο καλούς παίκτες, που θα δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα κοινό στόχο που είναι να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα και τους τίτλους στην Ελλάδα».

Ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Νίκολας στην απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό ήταν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, προοπτική που του προσφέρει η νέα του ομάδα. «Δεν έχω κατακτήσει την Ευρωλίγκα ακόμη και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο ήρθα στον Παναθηναϊκό. Ξέρω την ιστορία του Παναθηναϊκού και ξέρω ότι κάθε χρόνο χτίζουν μια ομάδα ικανή να κατακτήσει τα πάντα. Ελπίζω ότι θα πετύχουμε αυτό το στόχο».

Αναφερόμενος στον μεγάλο αντίπαλο της ομάδας του, τον Ολυμπιακό, είπε: «Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο είναι δυνατός, φέτος έχει κάνει μία δύο καλές μεταγραφές, όπως αυτή του Τσίλντρες, αλλά θα δούμε. Νομίζω ότι το μόνο σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε αυτή τη στιγμή είναι να χτίσουμε την ομάδα μας, να κάνουμε ότι μπορούμε για να την κάνουμε όσο πιο δυνατή γίνεται και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Όσον αφορά τον συναγωνισμό που θα υπάρχει στον Παναθηναϊκό, δήλωσε: «Για μένα είναι εξαιρετικό γιατί στην προπόνηση θα κάνουμε καλύτερο ο ένας τον άλλον. Θα υπάρχει συναγωνισμός, τον οποίο βλέπω ως μεγάλη ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι. Θέλω να παίξω με τον Σαρούνας, γιατί έχουμε λίγη «ιστορία», καθώς και οι δύο φοιτήσαμε στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, αλλά είναι μεγαλύτερος από μένα και δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί, ευκαιρία που μας δίνεται τώρα. Και όπως λέω πάντα θυμάμαι την πρώτη φορά που παίξαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό, είχα παίξει απέναντι στον Σπανούλη, δείχνει ότι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και τον σέβομαι. Σέβομαι πολύ το παιχνίδι του και νομίζω ότι κι αυτός σέβεται το δικό μου. Και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που ο Διαμαντίδης δεν θα με μαρκάρει πλέον και θα έχω τον Μάικ Μπατίστ να ανοίγει διαδρόμους για μένα!»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube