Παράδειγμα προς αποφυγήν είναι για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (2012) η αντίστοιχη διοργάνωση της Αθήνας του 2004. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του τηλεοπτικού δικτύου «Skynews», οι Βρετανοί δεν θέλουν να υποστούν τις συνέπειες που είχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας για την Ελλάδα. Δηλαδή, μεγάλο κόστος (11 δισ. ευρώ) και γήπεδα που έχουν μείνει αχρησιμοποίητα και κλειδωμένα.

Αναλυτικά στο δημοσίευμα αναφέρει: “Οι οργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο έχουν προειδοποιηθεί για την κληρονομιά των Αγώνων της Αθήνας, που δεν θέλουν να έχουν. Οι Ολυμπιακοί τελειώνουν στο Πεκίνο και δίνουν την σκυτάλη στο Λονδίνο. Στην Αθήνα η οργή του κόσμου είναι μεγάλη για αυτά που η διοργάνωση άφησε πίσω.

Πολλές από τις εγκαταστάσεις που είχαν χτιστεί, τώρα είναι κλειδωμένες, ερημωμένες και γεμάτες από γκράφιτι. Το ελληνικό δημόσιο αναρωτιέται τι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις και πόσο τους έχει κοστίσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα χρήματα που σπαταλήθηκαν φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ και υπήρχαν φόβοι για διπλάσιο κόστος.

Ο Στέφανος Καλοπήσης που ήταν στην ομάδα του κανόε καγιάκ στους Ολυμπιακούς του 2004 είπε: «Οι Αγώνες ήταν καταπληκτικοί για την Αθήνα, αλλά και πολύ ακριβοί. Η Ελλάδα δεν είναι πλούσια χώρα και έχουμε αρκετά προβλήματα με το σύστημα υγείας και το σύστημα εκπαίδευσης. Ο κόσμος αναρωτιέται αν άξιζε ο κόπος τελικά».”

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube