Επιτέλους, ενώπιον των ευθυνών τους αναμένεται να βρεθούν οι 23 οπαδοί και το ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού, που απειλούνται ακόμα και με ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία στις 29 Μαρτίου 2007.
Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή των 26 συνολικά εμπλεκόμενων ατόμων και τους παρέπεμψε σε δίκη την επόμενη Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, κατηγορώντας τους για τέσσερα κακουργήματα, ενώ για πρώτη φορά στο 1301/2008 πόρισμα, με το οποίο οι 26 παραπέμπονται σε δίκη, κατονομάζονται οι φερόμενοι ως δολοφόνοι του Φιλόπουλου, οι οποίοι είναι εννέα στον αριθμό.
Οι κατηγορίες που αποδίδονται είναι πολύ βαριές και επισύρουν ποινές από 10 χρόνια έως ισόβια. Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκονται μέλη συνδέσμων του Ολυμπιακού αλλά και ένα μέλος του Δ.Σ της ομάδας, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα του Συμβουλίου Εφετών.
Τα τέσσερα κακουργήματα με τα οποία κατηγορούνται είναι: Ανθρωποκτονία από πρόθεση, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και προμήθειας εκρηκτικών. Το Συμβούλιο Εφετών όχι απλά απέρριψε την προσφυγή, αλλά και τις αιτήσεις αποφυλάκισης των δύο προφυλακισμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Επιπλέον ζήτησε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας περαιτέρω έρευνα για το ρόλο των οπαδών του Παναθηναϊκού στην υπόθεση, ενώ για κάποιους από τους κατηγορούμενους υπάρχουν επιπλέον κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.
Το πόρισμα του Συμβουλίου Εφετών, περιλαμβάνει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την δολοφονία του 25χρονου Μιχάλη Φιλόπουλου από τους εννέα οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι αναφέρεται μέσα ότι: «σκότωσαν από πρόθεση και ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», καταρρίπτοντας έτσι σχεδόν κάθε ελαφρυντικό.