Έπρεπε να περάσουν τρεις αγώνες για να «γευτεί τη χαρά της νίκης η Ιταλία, στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Ευρωμπάσκετ του 2009. Οι «ατζούρι» επικράτησαν, στην έδρα τους, της Φινλανδίας με 88-80, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής και έκαναν «σεφτέ» στο γκρουπ. Αντίθετα, οι Σκανδιναβοί γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους, σε ισάριθμους αγώνες και δύσκολα θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι καλό στη συνέχεια. Οι παίκτες του Κάρλος Ρεκαλκάτι είχαν σταθερό προβάδισμα στο σκορ και στις τέσσερις περιόδους, όμως ποτέ δεν κατάφεραν να αποκτήσουν μια σημαντική διαφορά.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μορντέντε και Ποέτα, που σημείωσαν από 20 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους κορυφαίος ήταν ο γνωστός μας, από τη θητεία του στον Άρη την περυσινή περίοδο, Χάνο Μότολα, με 20 πόντους.

Από την άλλη, η Σερβία συνέχισε τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις. Οι οκτώ φορές πρωταθλητές Ευρώπης σάρωσαν με 94-60 την Ουγγαρία στο Βελιγράδι και σημείωσαν τη δεύτερη νίκη τους, σε ισάριθμους αγώνες. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς «πάτησαν γκάζι» από την αρχή και δεν άφησαν περιθώρια στους Μαγυάρους να τους απειλήσουν, σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο. Όμως, το καθοριστικό σημείο, που τους έδωσε τη διαφορά, ήταν το 31-8 της τέταρτης περιόδου.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Ερτσεγκ του Ολυμπιακού με 15 και ο Τρίπκοβιτς με 13. Πέντε πόντοι από τον Μίλος Τεόντοσιτς και τέσσερις από τον Ντούσαν Κέτσμαν. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ήταν ο Μάρτον Μπάντερ, ο πρώην σέντερ του Πανελληνίου, με 16 πόντους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σε ομάδα των Φιλιππίνων για... περιορισμένες εμφανίσεις ο Μαριάνοβιτς

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Μπράντον Ντέιβις

Με επιστροφή Φουρνιέ και Γουεμπανιάμα, αλλά χωρίς Γιαμπουσέλε και Λεσόρ η εθνική Γαλλίας στα παράθυρα του Αυγούστου

Γέμισαν τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο για τα «παράθυρα» του Ιουλίου

Νίκησε τη Νικαράγουα και ανακοινώνεται από Ολυμπιακό ο Μοντέρο-Ηγήθηκε των ΗΠΑ ο Τζέιμς

Η Team USA συνέτριψε τη Σερβία στον τελικό και έκανε το «8 στα 8» στα Μουντομπάσκετ U17!

Δεν έφτασε η μυθική εμφάνιση του Κουτλουάι στην Τουρκία - Χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ U17 για Αυστραλία!

Έξαλλος Αταμάν: Τα «έχωσε» στους διαιτητές του ημιτελικού ανάμεσα σε Τουρκία και Σερβία για το Μουντομπάσκετ U17!

Επικράτησε της Τουρκίας και έκλεισε ραντεβού στον τελικό του Μουντομπάσκετ U17 με την Team USA η Σερβία!

Ο Μπάντιο άγγιξε το triple double στη 40άρα της Σενεγάλης επί της Μαγαδασκάρης!