Η Άρσεναλ συνέτριψε την Έβερτον με 7-0 στο «Χάιμπουρι», σε εξ αναβολής αγώνα για την Premier League. Ο αγώνας ξεκίνησε σαν ντέρμπι μεταξύ του δεύτερου και του τέταρτου της βαθμολογίας αλλά εξελίχθηκε σε… παράσταση για έναν ρόλο. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση και έμειναν να κοιτούν τις εμπνεύσεις των γηπεδούχων. Αυτή ήταν η πιο ευρεία νίκη στη φετινή σεζόν και η βαρύτερη ήττα της Έβερτον στην ιστορία της Premier League.

Οι «κανονιέριδες» μπήκαν… φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με 2-0, χάρη στα τέρματα του Φαν Πέρσι στο 8’ και του Πιρές τρία λεπτά αργότερα. Ο Βιεϊρά στο 37’ έκανε το 3-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι απερχόμενοι πρωταθλητές συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με τον Πιρές να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 50’ και τους Εντού (69’) Μπέργκαμπ (77’) και Φλαμινί (85’) να προσθέτουν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ έδωσαν επικές διαστάσεις στη νίκη τους.

Πέρα από την υπόληψη τους, οι «εφοπλιστές» δεν έχασαν κάτι περισσότερο από αυτόν τον αγώνα, μιας και έχουν εξασφαλίσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα δώσει σίγουρα το «παρών» η Άρσεναλ, που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Επιμέλεια: Πέτρος Λιοδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γκουαρδιόλα: «Δεν υπάρχει λόγος που φεύγω - Τίποτα δεν είναι αιώνιο, η αγάπη μου για τη Σίτι όμως είναι»

Μένει στη Λίβερπουλ και… ενισχύεται ο Σλοτ

«Η Λίβερπουλ επικοινώνησε με τον Κλοπ για το μέλλον του Σλοτ»

«Πλησιάζει όλο και περισσότερο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τονάλι»

Ενδιαφέρον της Τότεναμ για τον Τρούμπιν της Μπενφίκα

«Για… hangover καλά τα πήγαμε»: Οι παίκτες της Άστον Βίλα δεν πίστευαν αυτό που πέτυχαν στο Μάντσεστερ!

Έζησε αυτό που περίμενε 22 χρόνια η Άρσεναλ: Ο Έντεγκααρντ σήκωσε το τρόπαιο της Premier League!

«Έσπασε» ο Σαλάχ: Με μάτια γεμάτα δάκρυα αποχαιρετούσε το Άνφιλντ και τη Λίβερπουλ

Η Τότεναμ σώθηκε, η Τσέλσι έμεινε εκτός Ευρώπης και το «Έτιχαντ» λύγισε για Πεπ και Μπερνάρντο Σίλβα

Δεν κλαίμε εμείς, εσείς κλαίτε: Ο Σαλάχ φίλησε για τελευταία φορά το «Άνφιλντ» και αποχαιρέτησε με δάκρυα τη Λίβερπουλ!