Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αντεφέμι Ολουμπάγιο είχε παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρουμανικής εφημερίδας «Gazeta Sporturilor». Πρόκειται για 23χρονο αμυντικό, του οποίου οι ετήσιες απολαβές αγγίζουν τις 150.000 ευρώ (συν 100.000 ευρώ μπόνους υπογραφής).
Ο παίκτης ήταν βασικό μέλος της Εθνικής Νιγηρίας, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (όπου πέτυχε ένα γκολ απέναντι στο Βέλγιο) και έμεινε ελεύθερος από την ισραηλινή Χάποελ Μπνέι-Λοντ (ομάδα της β' κατηγορίας ) αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο ατζέντης του νεαρού άσου, Τζέρεμι Ρίκνερ, μιλώντας στη «SportDay»: «Είναι αλήθεια ότι μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από άνθρωπο που εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τον Ολουμπάγιο. Δεν υπήρξε κάποια επίσημη πρόταση, όμως το ενδιαφέρον παραμένει. Προς το παρόν συζητάμε με την Ντιναμό Κιέβου, τη Ραπίντ Βουκουρεστίου και την Ντιναμό Βουκουρεστίου, όμως η προτίμηση μας είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο έχει μεγαλύτερη προβολή από το ρουμανικό και το ουκρανικό. Θεωρώ ότι μέσα σε δύο χρόνια ο Ολουμπάγιο μπορεί να παίξει σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, όπως απέδειξε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η φυσική του θέση είναι αμυντικός μέσος, αλλά στο Πεκίνο έπαιξε με επιτυχία τόσο ως δεξιός όσο και ως αριστερός μπακ. Από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση», δήλωσε ο κ. Ρίκνερ. Παρόλα αυτά, η ΠΑΕ υποστήριξε πως ο Ολουμπάγιο προτάθηκε, αλλά δεν υπήρξε περαιτέρω ενδιαφέρον.
Προετοιμάζει τον Μπισέρα
Στο φιλικό με την Παρτιζάν θα διαπιστωθεί η ετοιμότητα του Τζόε Μπισέρα ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο 28χρονος αμυντικός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και προπονείται με τον ΠΑΟΚ επί δύο εβδομάδες. Δεν ήταν στην αποστολή για τον αγώνα της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ, αλλά στους υπόλοιπους αγώνες υπολογίζεται κανονικά από τον Φερνάντο Σάντος. Ο Ουρουγουανός άσος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα των Θεσσαλονικέων απέναντι στην ομάδα του Βελιγραδίου.
Σε ό,τι αφορά τον Κοντρέρας, ο έμπειρος αμυντικός αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου και ο ΠΑΟΚ παίζει με την ΑΕΚ δύο μέρες αργότερα. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο παίκτης θα είναι καταπονημένος και ο Σάντος ίσως πρέπει να βρει εναλλακτική λύση για την άμυνα της ομάδας του.
Προπόνηση με… νέους
Η απουσία των πέντε διεθνών (Χαλκιάς, Βιεϊρίνια, Μπαλάφας, Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς) υποχρέωσε τον Φερνάντο Σάντος να φέρει… ενισχύσεις, προκειμένου να μπορεί να δουλέψει σωστά με τους υπολοίπους παίκτες του ΠΑΟΚ. Στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης έλαβαν μέρος πέντε ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων και συγκεκριμένα οι Κωνσταντίνος Σταφυλίδης (15 χρ. - αριστερός μπακ), Αριστείδης Θεοδωρίδης (18 χρ. - κεντρικός αμυντικός), Γιώργος Παραλίκης (18 χρ. - μέσος), Κωνσταντίνος Παντίδης (17 χρ. - επιθετικός) και Γρηγόρης Ευθυμιάδης (17 χρ. - μέσος).
Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» έκαναν ασκήσεις τακτικής κι έπαιξαν διπλό. Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και θεραπεία έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία.
Ανακοινώθηκε η ώρα του φιλικού
Στις 21:00, χωρίς τηλεοπτική μετάδοση, θα διεξαχθεί ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Η αποστολή της σερβικής ομάδας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα στις 15:30 και θα φύγει αμέσως μετά τον αγώνα. Στο ματς δεν ισχύουν τα 18.141 εισιτήρια διαρκείας που έχουν πουληθεί, αφού η ΠΑΕ θέλει να ενισχυθεί οικονομικά για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρο του συλλόγου.
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης