Μια αναδρομή στο ένδοξο παρελθόν ήταν αρκετό για τον Ράιαν Γκιγκς, προκειμένου να διαχωρίσει την αξία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της συμπολίτισσας Σίτι. Με δηλώσεις του, ο μεσοεπιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» παραδέχτηκε πως ναι μεν οι νέοι ιδιοκτήτες μπορούν να δυναμώσουν την αιώνια αντίπαλο, αλλά αυτό που μετράει είναι η πορεία που έχει καταγράψει η Γιουνάιτεντ σε βάθος χρόνου…

«Η Σίτι έχει τον πλουσιότερο ιδιοκτήτη στον κόσμο, αλλά ακόμη βλέπω τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή. Η ομάδα μου έχει την ιστορία, η οποία χρειάστηκε χρόνια για να δημιουργηθεί. Χρονολογείται από τα «μωρά του Μπάσμπι», στους παίκτες όπως ο σερ Μπόμπι Τσάρλτον και ο Τζορτζ Μπεστ. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στη Σίτι, αλλά αυτό που έχουμε εμείς είναι πολύ ιδιαίτερο», τόνισε αρχικά ο Ουαλός μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε:

«Βλέπεται τι συμβαίνει όταν πηγαίνουμε για προετοιμασία στο εξωτερικό. Αντιλαμβάνεστε πόσο δημοφιλής είναι η ομάδα. Αυτή η φήμη είναι αποτέλεσμα της ιστορίας της. Έχουμε οπαδούς στην Ινδία, στην Κίνα, στη λατινική Αμερική, παντού… Τα λεφτά δεν μπορούν να τα εξασφαλίσουν αυτά. Όλων η προσοχή θα είναι στραμμένη στη Γιουνάιτεντ»!

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube