Το αποψινό φιλικό (21:00, χωρίς μετάδοση) του ΠΑΟΚ με τη Παρτιζάν είναι ιδιαίτερο από όλες τις απόψεις, καθώς υπάρχει και εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον. Στην «ασπρόμαυρη» γιορτή που ετοιμάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και φυσικά οι οπαδοί των δύο συλλόγων, θα βραβευτούν τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν τιμήσει τις εμφανίσεις και των δύο αδελφοποιημένων ομάδων. Πρόκειται για τους Μλάντεν Φούρτουλα, Μίλαν Τζούρτζεβιτς και Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς.

«Τιμή για εμάς»

Ικανοποιημένοι για αυτή την πρόσκληση εμφανίστηκαν οι Φούρτουλα και Τζούρτζεβιτς, μιλώντας στη «SportDay». Οι δύο παλαίμαχοι άσοι εξακολουθούν να ζουν στη Θεσσαλονίκη και αναφέρθηκαν στη σημερινή εκδήλωση.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Πρόκειται για τις δύο μεγάλες μου αγάπες στο ποδόσφαιρο, για δύο μεγάλες ομάδες στις οποίες έπαιξα και δεν κρύβω ότι απόψε θα νιώσω πολύ μεγάλη χαρά δίπλα στους φίλους Ελληνες και Σέρβους», δήλωσε ο Φούρτουλα.

Από την πλευρά του, ο αγαπημένος «Ζούκα» των ΠΑΟΚτσήδων, ο Τζούρτζεβιτς τόνισε: «Δεν είμαι άνθρωπος στον οποίο αρέσουν τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά πρέπει να πω ότι είναι προς τιμήν αυτών των ανθρώπων που τώρα είναι στον ΠΑΟΚ που μας θυμήθηκαν, σε αντίθεση με πολλούς άλλους. Οι δύο σύλλογοι και οι φίλαθλοι ήρθαν πιο κοντά κατά τη διάρκεια του πολέμου και είναι μεγάλη υπόθεση ότι αυτό το δέσιμο κρατάει. Εγώ μπορώ να πω ύστερα από τόσα χρόνια ότι νιώθω περισσότερο ΠΑΟΚτσής…». Σε ό,τι αφορά τον Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς έχει ειδοποιήσει ότι δεν θα βρίσκεται απόψε στην Τούμπα.

Οι επιλογές του Σάντος

Το σημερινό φιλικό αποτελεί σημαντική ευκαιρία για αρκετούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους θα δοκιμάσει ο Φερνάντο Σάντος. Ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν θα κάνει πειραματισμούς με το σύστημα της ομάδας και θα παρατάξει τον «Δικέφαλο του Βορρά» με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα τοποθετήσει ένα εκ των Ρίζου ή Γλυκού, ενώ θα τεστάρει το κέντρο της άμυνας χωρίς τον Κοντρέρας, αλλά με την παρουσία του Μπιζέρα. Ο Αραμπατζής θα επιστρέψει στα δεξιά και ο Δάρλας θα παίξει μετά την απουσία του στην Κρήτη. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αναμένεται να αγωνιστούν οι Βερόν και Ηλιάδης, με τους Λάκη (ή Κονσεϊσάο, δεξιά) και Γεωργίου (αριστερά) στα άκρα. Τη θεση του επιτελικού μέσου θα πάρει ο Ίβιτς, με τους Αθανασιάδη, Αναστασάκο και ίσως τον Μπακαγιόκο να μοιράζονται χρόνο στην κορυφή της επίθεσης.

• Στο «Γουέμπλεϊ» για 59 λεπτά αγωνίστηκε ως βασικός ο Βεϊρίνία, καθώς η Πορτογαλία αντιμετώπισε εκτός έδρα την Αγγλία. Οι Πορτογάλοι έχασαν αρκετές ευκαρίες, αλλά ηττήθηκαν με 2-0. Ο 21χρονος άσος αναμένεται στην Ελλάδα μετά την Τετάρτη.

• Την Τρίτη θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων για το ντέρμπι με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις κάρτες τους. Για την παραλαβή της κάρτας είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, η απόδειξη αγοράς και το παραστατικό του εισιτηρίου διαρκείας.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ατομικό για Μορόν και Μεντίλ στον Άρη

Όλα καλά με Στρακόσα στην ΑΕΚ

Τσακίρης: «Μπορούσε να το κλειδώσει, αλλά δεν έπαιζε με τον… Πανθρακικό η ΑΕΚ - Καλό αποτέλεσμα, αφού αύξησε τη διαφορά»

Νικολακόπουλος: «Το πρέπει για το Καραϊσκάκη και τα… ρεαλιστικά δεδομένα που καλείται να ανατρέψει ο Ολυμπιακός»

Αθανασίου: «Η μικρή και η μεγάλη εικόνα του Παναθηναϊκού μετά την ΑΕΚ - Επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ ο Μπενίτεθ»

Σταματέλος: «Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω γιατί είναι γκολ του Γερεμέγεφ - Πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός μέχρι το 60»

Τσορμπατζόγλου: «Έχει πάρει τον… αέρα του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ - Η σημασία της ανάλυσης της σεζόν που έκανε ο Λουτσέσκου»

Έγινε... κατοστάρης ο Μπακασέτας στον Παναθηναϊκό - To post της ΠΑΕ

Δεσύλλας: «Πιο καλός με τετράδα και με δέκα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός»

Κετσετζόγλου: «Πάση θυσία νίκη για την ΑΕΚ στο ματς της Φιλαδέλφειας με τον Παναθηναϊκό»

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.