Απογοητευμένος από την τελική έκβαση της αναμέτρησης, αλλά απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια της Κύπρου παρά την ήττα με 2-1 από την Ιταλία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δήλωσε ο Στάθης Αλωνεύτης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη είχε τον έλεγχο του αγώνα και τις περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι της Λάρνακας, αλλά ο Αντόνιο Ντι Νατάλε στις καθυστερήσεις χάρισε τη νίκη στους «ατζούρι» στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Χάσαμε πολλούς αγώνες στο 90ο λεπτό και πρέπει να προσέχουμε τα λάθη που κάνουμε στα τελευταία λεπτά. Δεν τα ρίχνουμε όλα στην τύχη. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω στην τύχη. Πιστέψαμε πως τελείωσε το παιχνίδι, αλλά δεν τελειώνει πριν σφυρίξει ο διαιτητής και τιμωρηθήκαμε. Ελπίζω στο επόμενο ματς να παρουσιαστούμε πιο εύστοχοι και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που έχουμε», δήλωσε ο μεσοεπιθετικός της Ομόνοιας, που πέτυχε το γκολ της Κύπρου ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1. «Όλοι στενοχωρηθήκαμε, γιατί μπορούσαμε να πάρουμε τουλάχιστον ένα βαθμό και μπήκαμε στα αποδυτήρια σαν χαμένοι. Αξίζαμε τη νίκη. Αισθανθήκαμε πως κάτι που είχαμε στην τσέπη μας, μας το έκλεψαν. Ακόμη αιωρείται στο μυαλό μου ένα γιατί. Γιατί χάθηκε αυτό το παιχνίδι».
Οι Κύπριοι όμως μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για το εθνικό τους συγκρότημα. «Μπήκαμε στον αγώνα για να κερδίσουμε. Το λέγαμε πριν το παιχνίδι και κάποιοι μπορεί να γέλασαν, αλλά είχαμε 6-7 κλασικές ευκαιρίες και η Ιταλία μόλις 1-2. Όμως εκεί φαίνεται η κλάση του αντιπάλου. Όταν μπαίνεις σε ένα γήπεδο για να μην χάσεις ή να πάρεις ισοπαλία το μόνο που μπορείς να καταφέρεις είναι να μην ξεφτιλιστείς. Εμείς μπήκαμε για τη νίκη και φάνηκε από τις αλλαγές που έκανε ο κύριος Αναστασιάδης. Βγήκαμε μπροστά για να χτυπήσουμε το ματς και να πάρουμε τη νίκη. Δυστυχώς κάποια λάθη δεν μας το επέτρεψαν».
Ο Στάθης Αλωνεύτης επέστρεψε φέτος στα πάτρια εδάφη με τη φανέλα της Ομόνοιας. Πώς ονειρεύεται τη σεζόν για τη νέα του ομάδα; «Δεν είναι εύκολο να δέσει μία ομάδα με 15-16 καινούριους ποδοσφαιριστές, αλλά εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη και να βρεθούμε σαν ομάδα. Έρχονται πολύ δύσκολα ματς, όπως με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Κύπελλο UEFA. Πρώτα όμως βλέπουμε το ματς με την Αλκή για το πρωτάθλημα, γιατί όποιος πηδά δύο-δύο τα εμπόδια στο τέλος σκοντάφτει».