Έφτασε στην Αθήνα, έστω και με καθυστέρηση λίγων ωρών, ο Άαρον Μάιλς για λογαριασμό του Πανιωνίου. Τον 25χρονο πλέι μέικερ, ο οποίος από τη Δευτέρα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, υποδέχτηκε ο μάνατζερ των «κυανέρυθρων», Άκης Καρτάλος και κατόπιν πήγε για να εγκατασταθεί στο νέο του σπίτι. Ο πρώην παίκτης της Καχασόλ Σεβίγια και των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αποκάλυψε πως δεν γνώριζε πολλά για τη νέα του ομάδα, αλλά φρόντισε για να μάθει, ανέλυσε τους στόχους του για τη νέα σεζόν, είπε ότι δεν πρέπει να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο στην Ευρωλίγκα και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μεταγραφή του στους Νεοσμυρνιώτες.

Ακολουθεί, αναλυτικά, η συνέντευξη του Μάιλς στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανιωνίου:

- Καλώς όρισες Άαρον. Είναι η πρώτη σου φορά στην Ελλάδα;

Ααρον Μάιλς: Όχι, είναι η δεύτερη. Όταν έπαιζα στην Ορτέζ θυμάμαι ότι είχαμε παίξει εναντίον του Άρη στη Θεσσαλονίκη για την Ευρωλίγκα. Στην Αθήνα όμως έρχομαι για πρώτη φορά και από όσα πρόλαβα να δω πρόκειται για μία μεγάλη και όμορφη πόλη.

- Τι γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα;

Α.Μ.: Δεν γνώριζα πολλά πράγματα όμως φρόντισα να μάθω. Ξέρω ότι πέρυσι είχαμε μία πολύ καλή πορεία και κερδίσαμε τη συμμετοχή μας στην Ευρωλίγκα. Πρόκειται για ιστορική ομάδα με καλούς παίκτες που παίζουν σε εθνικές ομάδες, έναν εξαιρετικό προπονητή τον οποίο θυμάμαι από την Ευρωλίγκα ενώ παίζουμε σε ένα πανέμορφο, απ' όσα μου είπαν, γήπεδο. Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να παίξω στον Πανιώνιο.

- Έχεις τη φήμη το φοβερού πασέρ. Προτιμάς λοιπόν μία όμορφη ασίστ από ένα καλάθι;

Α.Μ.: Αυτό που προτιμώ πάντα είναι να κερδίζει η ομάδα μου. Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα στο γήπεδο, αλλά θα κάνω αυτό που μου ζητάει κάθε φορά ο προπονητής. Στόχος μου είναι να νικάει η ομάδα, αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

- Γνωρίζεις καλά τι σημαίνει Ευρωλίγκα από τη συμμετοχή σου στη διοργάνωση αυτή πριν δύο χρόνια με την Ορτέζ. Έχεις κάτι να συμβουλεύσεις τους νέους του συμπαίκτες;

Α.Μ.: Η Ευρωλίγκα είναι η κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο μετά το ΝΒΑ. Αυτό που έχω να πως στους συμπαίκτες μου είναι πως όλα κρίνονται στο γήπεδο. Αν παίξουμε σκληρά και δυνατά δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν.

- Και για το ελληνικό πρωτάθλημα, ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει;

Α.Μ.: Πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα στον κόσμο. Έχει ομάδες με τεράστιο μπάτζετ, με καλή οργάνωση, που πάντα πρωταγωνιστούν και στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι το υψηλό επίπεδο στο πρωτάθλημα της Α1 θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες και της Ευρωλίγκα.

Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube