Η Εθνική Ελπίδων στο τελευταίο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2009, νίκησε, χωρίς να εντυπωσιάσει, τα νησιά Φερόε με 1-0 στη Καισαριανή. Το γκολ για την Ελλάδα πέτυχε ο Αντώνης Πετρόπουλος στο 55ο λεπτό, έπειτα από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Γιάννη Παπαδόπουλου. Η Εθνική μας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της, τερματίζοντας στην 3η θέση του πρώτου ομίλου, με 21 βαθμούς. Στις εξέδρες του «Μιχάλης Κρητικόπουλος» βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ο Κώστας Αντωνίου με τον Χενκ Τεν Κάτε, καθώς και ο προπονητής του Εθνικού Αστέρα, Μπάμπης Τεννές.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, η Εθνική είχε την υπεροχή, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις. Ο Μήτρογλου στο 10΄ έπιασε ένα καλό σουτ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Χριστοδουλόπουλος, μετά από σέντρα του Ρίκκα, σούταρε στη κίνηση, χωρίς να βρει στόχο. Η μοναδική ευκαιρία για τα Νησιά Φερόε, έγινε στο 16΄,όταν ο Γιάντσης έκανε λάθος και ο Όλσεν, που έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε το σουτ, με τον Βελλίδη να αποκρούει.

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, οι διεθνείς μας φάνηκαν πιο απειλητικοί, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες για γκολ. Το σκορ «άνοιξε» με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Αντώνης Πετρόπουλος, μετά από σέντρα ακριβείας (με το δεξί!) από τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Το γκολ μπορούσε να είχε έρθει τρία λεπτά νωρίτερα, όταν ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα "τράνταξε" το "γάμα" των δοκαριών του Νίλσεν. Η τελευταία καλή φάση από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έγινε στο 86', όταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε το σουτ, ο Νιλσεν δεν συγκράτησε την μπάλα, αλλά ο επερχόμενος Παυλής σημάδεψε το δοκάρι.


Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Βελλίδης- Μανιάτης, Σιόντης, Οικονόμου, Ιωαννίδης, Ι. Παπαδόπουλος, Μαρίνος, Ρίκκα, Μήτρογλου (69΄ Παυλής), Χριστοδουλόπουλος (77΄ Δημούτσος), Γιάντσης (51΄ Πετρόπουλος)

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ: Γκούναρ Νίλσεν- Γιουστίνουσεν, Ολσεν (76΄ Ρ. Πόουλσεν), Νταμ, Χάνσεν, Βάτναμαρ (89΄ Ρ. Γιάκομπσεν), Ολάβστοβου (85΄ Ντάλμπουντ), Π. Πόουλσεν, Κ. Γιάκομπσεν, Γκούντμουντ Νίλσεν, Λάμπανουμ


Περιγραφή: Σταύρος καλογεράκης
Απόδοση: Γεράσιμος Μανωλίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νικολακόπουλος: «Έχουν υποχρέωση οι παίκτες του Ολυμπιακού να πάρουν το πρωτάθλημα και για αυτό...»

Τσακίρης: «Ψάχνει για βασική επιλογή στο 6 η ΑΕΚ - Η ιδιαιτερότητα για τον στόπερ»

Πανσερραϊκός: Συνέντευξη Τύπου του Καζία τη Δευτέρα - Τα θέματα που θα τεθούν

Ισέκα: «Ανυπομονώ για το Σούπερ Καπ - Η σύζυγός μου έκλαιγε όταν έφυγα από τον ΟΦΗ»

Δεσύλλας: «Οι λεπτομέρειες για τον Βοτανικό - Έτσι θα είναι εσωτερικά το γήπεδο»

Μάνατζερ Λιβάκοβιτς: «Fake news τα περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού»

Οζντόεφ: «Μόνο μέσα από τον ανταγωνισμό εξελίσσεσαι - Πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα από το ρωσικό»

Ντεσπόντοφ: «Νιώθω καλά στον ΠΑΟΚ και δεν μου περνάει από το μυαλό να φύγω»

Φρίντεκ: «Θα ήθελα να παίζω περισσότερο - Όλα ανοιχτά με το μέλλον μου στον Άρη»

ΠΑΟΚ: Επιμένει για Αντράντε και μετρά αντίστροφα για την επιστροφή στις προπονήσεις