Τους λόγους που τον «οδήγησαν» να αρνηθεί την πρόταση της Γουέστ Χαμ, εξήγησε ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι. Όπως είπε ο Ιταλός τεχνικός, διέκρινε, από τις συζητήσεις με τον αγγλικό σύλλογο, πως αυτά που έχουν οι διοικούντες τα «σφυριά» στο μυαλό τους να κάνουν, δε συμβαδίζουν με τη δική του φιλοσοφία. Ωστόσο, τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, μετά τον πάγκο της εθνικής Ιταλίας, να βρεθεί σε κάποια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.
«Επέλεξα να μην αποδεχτώ την πρόταση της Γουέστ Χαμ, γιατί κατάλαβα πως δεν ταίριαζε η φιλοσοφία μου με τον προγραμματισμό που είχαν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες της ομάδας. Ωστόσο, θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο του Λονδίνου. Είναι μεγάλη τιμή να σε προορίζουν για μία τέτοια θέση», τόνισε ο Ντοναντόνι.
Παρόλ’ αυτά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δουλέψει κάποια στιγμή σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. «Δε θέλω να αποκλείσω αυτήν την πιθανότητα. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι μία, μεγάλης αξίας, διοργάνωση».
Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης