Μετά τη νίκη του μέσα στο Μινσκ επί της Λευκορωσίας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008, το Λουξεμβούργο έγραψε και πάλι ιστορία, επικρατώντας με 2-1 της Ελβετίας στη Ζυρίχη για το Β΄ προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ που συμμετέχει και η Εθνική μας. Η ομάδα του Γκάι Χέλερς έδειξε από νωρίς τις άγριες προθέσεις της, ανοίγοντας στο 27΄ το σκορ με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Στράσερ. Στο 43΄ ο Ενκούφο έφερε το ματς στα ίσα για τους γηπεδούχους, όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός τους, Ότμαρ Χίτσφελντ, δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε στο δεύτερο 45λεπτο…Οι Λουξεμβούργιοι όχι μόνο άντεξαν την πίεση των «κόκκινων», αλλά κατάφεραν στο 86΄ με τον Λεβέκ να κάνουν μία απ’ τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε προκριματικά διοργάνωσης, «δουλεύοντας» έτσι και για το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ.
Οι συνθέσεις:
ΕΛΒΕΤΙΑ (Ότμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Νεφ (72΄ Φονλάντεν), Μανίν, Γκρίτστινγκ, Ντζουρού, Στόκερ, Μπαρνέτα, Ίνλερ, Φράι (65΄ Αμπντί), Γιακίν (65΄ Λουστρινέλι), Ενκούφο
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (Γκάι Χέλερς): Ζούμπερτ, Κίντζιγκερ, Παγιάλ, Χόφμαν, Λανγκ (45΄ Λεβέκ), Πέτερς, Στράσερ, Μπετμέρ, Λομπαρντέλι (76΄ Γκέρσον), Μουτς, Κιτένζ (66΄ Γιοακίμ)
Παναγιώτης Τασιάς