Με νίκη ξεκίνησε στα φιλικά προετοιμασίας ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 84-82 (ημ. 42-41) της Ούνιξ Καζάν, χάρη σε καλάθι του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην εκπνοή. Κορυφαίος της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος ήταν ο χεντ κόουτς, λόγω της απουσίας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που βρίσκεται στο Μιλάνο για ένα συνέδριο της Ευρωλίγκας, ο Ντρου Νίκολας. Ο Αμερικανός, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, σημειώνοντας 20 πόντους, εκ των οποίων οι 15 ήταν έξω από τα 6,25.

Πολύ καλός ήταν και ο Μάικ Μπατίστ, που τελείωσε το ματς με 17 πόντους, αλλά και ο Αντώνης Φώτσης(12 πόντους). Οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Δημήτρης Βεργίνης δεν συμμετείχαν στο πρώτο φιλικό, αφού αντιμετώπιζαν ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και στο γόνατο, αντίστοιχα. Ο Άρης Ταταρούνης κατά τη διάρκεια του ματς έσπασε το δόντι του και δεν χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια.

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού: Νίκολας 20 (5), Μπατίστ 17, Γιασικεβίτσιους 9, Σάκοτα, Σπανούλης 8, Ταταρούνης, Αλβέρτης, Χατζηβρέττας 9, Περπέρογλου 2, Τσαρτσαρής 7, Φώτσης 12 (2)

Ικανοποιημένος από τη διάθεση και το πάθος που έδειξαν οι παίκτες του εμφανίστηκε μετά το τέλος ο Δημήτρης Ιτούδης:«Δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα. Σκοπός του αγώνα αυτού ήταν να αλλάξει παραστάσεις η ομάδα, μετά από τις συνεχόμενες προπονήσεις. Μοιράσαμε το χρόνο και είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που είδαμε. Θέλουμε ακόμη δουλειά, είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι. Το σημαντικότερο για εμάς από αυτή την αναμέτρηση είναι ότι ακόμη και σε αυτό το πρώτο φιλικό, είχαμε πολύ πάθος για τη νίκη».

Οσον αφορά στην πρωινή προπόνηση της ημέρας, οι διεθνείς της ομάδας ακολούθησαν διαφορετικό πρόγραμμα από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου της περιοχής.

Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube