Βαθμό σωτηρίας πήρε ο ΟΦΗ από τον Ιωνικό, μετά την λευκή ισοπαλία στο γήπεδο της Νεάπολης, σε ένα από τα πιο ανιαρά παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οι Κρητικοί αν και «καίγονταν» για τους βαθμούς, δεν έκαναν τίποτα για να τους διεκδικήσουν, ενώ αρκέστηκαν στο θετικό για αυτούς αποτέλεσμα του Άρη, που όπως φαίνεται οδεύει προς την δεύτερη εθνική κατηγορία. Οι φάσεις του αγώνα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Παρόλα αυτά, οι 400 φίλοι του ΟΦΗ έφυγαν από το γήπεδο ευχαριστημένοι από τον βαθμό που σφράγισε την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.
Μουδιασμένα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ο Ιωνικός και ο ΟΦΗ, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίωρο να μην δημιουργηθεί φάση μπροστά στις δύο εστίες. Στο 32’ σε μία σέντρα του Λετιέρι, ο Γαβριλόπουλος πήρε την κεφαλιά χωρίς να μπορέσει να νικήσει τον Σηφάκη, κάτι που δεν κατάφερε ούτε ο Κοΐμπρα στην επαναφορά. Το θέαμα που παρουσίαζαν οι δύο ομάδες ήταν πολύ κακό, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το νου τους στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ιωνικός, πάντως, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς να βγαίνει με αξιώσεις στην αντεπίθεση. Στην επανάληψη, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ακόμη περισσότερο με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται χωρίς πάθος και ένταση. Μοναδική φάση στο β' μέρος είναι το δοκάρι του Μαχλά πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αγώνα.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:
Χαντζηνικολάου: Συγχαρητήρια στον Ιωνικό. Έπαιξε με αξιοπρέπεια. Για μας είναι πολύτιμος ο βαθμός της ισοπαλίας σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Άρη με τον Ηρακλή. Δεν ξέρουμε αν μείναμε από σήμερα ή θα πρέπει να πάρουμε βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική. Έχουμε άλλο ένα ματς και χρειάζεται προσοχή για να μην μπούμε σε περιπέτειες.
Βλάχος: Έχουμε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπους σε μια επιτυχημένη χρονιά. Αυτοί είναι ο Άλεξ Κάσερες, ο Παναγιώτης Νταής και ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς. Ο ΟΦΗ έμεινε στην κατηγορία. Ήμασταν αξιοπρεπείς. Ο ΟΦΗ είχε άγχος. Εύχομαι να συμβάλλουμε όλοι στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον Ιωνικό και την οικογένεια Κανελάκη. Πρώτα θα μιλήσω με αυτούς και μετά θα έρθουν τα υπόλοιπα.
Δασκαλάκης: Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Παίξαμε παλικαρίσια. Ελπίζω να καταδικαστούν τα έκτροπα του Χαριλάου.
Ζίφκοβιτς: Ήταν ένα καλό ματς, σημαντικό και δυνατό. Προσπαθήσαμε για την νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε.
Το φιλμ του αγώνα
90΄ Η λήξη της αναμέτρησης βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 0-0.
85΄ Το δοκάρι του Μαχλά είναι η μοναδική καλή φάση μέχρι στιγμής.
75΄ Παρά το άσχημο ποιοτικά παιχνίδι η ικανοποίηση είναι έκδηλη στους οπαδούς του ΟΦΗ, καθώς τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα διατηρούν την ομάδα τους στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.
63΄ Το 0-0 διατηρείται καθώς οι δύο ομάδες δεν ανεβάζουν ρυθμούς και εξακολουθούν να παίζουν χωρίς ένταση και πάθος.
46΄ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.
45΄ Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες, με σκορ 0-0.
42΄ Η σέντρα-σουτ του Ρόκα από δεξιά, δεν αιφνιδιάζει τον Σηφάκη που βρίσκεται στην σωστή θέση και πιάνει την μπάλα.
40΄ Χωρίς ένταση συνεχίζεται η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ιωνικό και τον ΟΦΗ, ωστόσο οι «Κρητικοί» πανηγυρίσουν τα γκολ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή που τους φέρνουν μια ανάσα από την παραμονή στην κατηγορία.
34΄ Η σέντρα του Χαντζαντριάν από δεξιά βρίσκει τον Καζαντζή, ο οποίος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Σιημητρά.
32΄ Σέντρα του Λετιέρι, ο Γαβριλόπουλος με κεφαλιά δεν μπορεί να ανοίξει το σκόρ, στην επαναφορά ο Κοΐμπρα πάλι με κεφαλιά δεν μπορεί να εξουδετερώσει τον πολύ καλό Σηφάκη.
24΄ Το παιχνίδι κέντρου συνεχίζεται, δεν υπάρχει καμία φάση που θα αφυπνίσει τους περίπου 400 φίλους των δύο ομάδων.
9΄ Οι δύο ομάδες έχουν μπει ιδιαίτερα επιφυλακτικές, με αποτέλεσμα να γίνεται παιχνίδι κέντρου, χωρίς ρυθμό και πάθος.
1΄ Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Ιωνικός(Βλάχος): Σιημητράς, Οφρυδόπουλος, Ισά, Κένταλ, Νατσούρας, Βουρεξάκης, Ρόκας, Γκούντμαν, Λετιέρι, Γαβριλόπουλος, Κοΐμπρα.
ΟΦΗ(Χατζηνικολάου): Σηφάκης, Αρβανίτης, Κολλιτσιδάκης, Τομάς, Πίτσος, Κουτσουρές, Κουνενάκης, Χατζαντριάν, Καζαντζής, Ολιβέιρα, Μαχλάς.
Λίγα σύννεφα ξεδιπλώνονται πάνω από το γήπεδο της Νίκαιας, ωστόσο δεν είναι απειλητικά. Στο γήπεδο βρίσκονται περίπου 200 οπαδοί του ΟΦΗ και άλλοι τόσοι του Ιωνικού.