Η ΑΕΚ νίκησε(1-0) και πήρε τους τρεις πόντους που ήθελε από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή, όμως δεν γοήτευσε με την απόδοση της. Πλέον, έχει μπροστά της δύο δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια με Πανιώνιο και Ολυμπιακό. Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, έχοντας ένα καλό πρώτο εικοσάλεπτο, στο οποίο πέτυχαν το μοναδικό τους γκολ με τον Σκόκο, συν αυτό του Μπλάνκο που τους είχε ακυρωθεί λανθασμένα νωρίτερα, όμως η συνέχεια δεν ήταν καλή. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν ήταν καθόλου καλή, ακολουθώντας παθητική στάση. Ο Ηρακλής θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ισοφαρίσει στο 47’ , αλλά ο Σάχα αντέδρασε εξαιρετικά στην κεφαλιά του Αγρίτη. «Είμαι ικανοποιημένος μόνο από το πρώτο 20λεπτο», είπε ο Γιώργος Δώνης. «Δεν παίξαμε καλά», τόνισε ο Σκόκο. «Με πιστεύουν», δήλωσε σε εφημερίδα της Σουηδίας ο Μαϊστόροβιτς.
«Πρέπει να βελτιωθούμε»
Το ότι η ΑΕΚ δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της, φάνηκε και από τις δηλώσεις του Γιώργου Δώνη αλλά και του Νάτσο Σκόκο. «Είμαι ικανοποιημένος μόνο από το πρώτο 20λεπτο που δείξαμε ότι κάποια πράγματα βελτιώνονται. Στη συνέχεια δεν ήμασταν όπως θέλαμε και σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Μόνο στη θεωρία κάποια παιχνίδια είναι εύκολα, όλα είναι ντέρμπι και πρέπει να παλεύουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη ακόμα και όταν δεν είμαστε μαζί», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και στη συνέχεια επισήμανε και πάλι πως το μόνο που πρέπει να κρατήσει από αυτό το παιχνίδι η ΑΕΚ είναι το πρώτο εικοσάλεπτο.
«Πρώτη φορά είχαμε καλό πάσινγκ γκέιμ, ευκαιρίες, πλαγιοκοπήσεις και πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Ξαφνικά, μετά το γκολ, χάσαμε το πάθος και την πίεση που ασκούσαμε και για άλλη μια φορά είχαμε λάθος επιλογές. Εμείς από αυτό το παιχνίδι πρέπει να κρατήσουμε το πρώτο 20λεπτο. Όταν έχουμε σωστές επιλογές, σωστές πάσες και κίνηση και θα βλέπουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια την εικόνα του πρώτου 20λεπτου, τότε θα είναι η ομάδα που θέλουμε. Όταν κάνουμε λάθος πάσες, θα έχουμε κακή εικόνα. Το θέμα είναι να φτάσει ο κάθε παίκτης μας στο καλύτερο σημείο από φυσικής και τεχνικής κατάστασης. Η ομάδα έδειξε κάτι ενθαρρυντικό στο πρώτο 20λεπτο και θα πρέπει αυτό το 20λεπτο να το κάνουμε μεγαλύτερο στα επόμενα παιχνίδια», τόνισε ο Δώνης.
«Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσαρμόζονται»
Από την πλευρά του, ο σκόρερ της «Ένωσης», Νάτσο Σκόκο, είπε: «Δεν παίξαμε καλά. Δεν είχαμε ρυθμό και πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό. Είχαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο απέναντί μας. Αν θέλουμε να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο, δεν φτάνει απλώς να κερδίζουμε, αλλά και να παίζουμε καλά, ούτως ώστε να ευχαριστιέται και να ξαναέρθει. Κερδίσαμε 3 πόντους, οι οποίοι θα μας βοηθήσουνε στη συνέχεια και θα μας δώσουν ηρεμία για να δουλέψουμε καλύτερα μέσα στην εβδομάδα», είπε ο Αργεντινός και όταν ερωτήθηκε για τα συστήματα που χρησιμοποιεί ο προπονητής του απάντησε: «Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσαρμόζονται σε αυτά που ζητά ο προπονητής. Προσπαθήσαμε και με τα δύο συστήματα (4-4-2 και 4-3-3) να βρούμε ρυθμό και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά δεν τα καταφέραμε».
Μαϊστόροβιτς: «Με πιστεύουν»
Δηλώσεις σε εφημερίδα της Σουηδίας έκανε ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς, αναφέροντας πως είχε προτάσεις από Ιταλία. «Θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο UEFA, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Είχα προτάσεις από τη Φιορεντίνα, την Αταλάντα και τη Λάτσιο. Όνειρό μου ήταν να παίξω στην Ιταλία, αλλά μέτρησαν άλλοι παράγοντες και φυσικά το οικονομικό. Τα παιδιά μου έχουν ξεκινήσει σχολείο και είμαι ευχαριστημένος από όλα. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολλούς ικανούς παίκτες και παίζεται τεχνικό ποδόσφαιρο. Είμαι έκπληκτος με το γρήγορο ποδόσφαιρο που παίζεται εδώ κι αυτό θα μου επιτρέψει να ανέβω επίπεδο.
Είμαι από τους τρεις αρχηγούς κι αυτό με εξέπληξε. Ήμουν στην ομάδα μόλις ένα μήνα και, φυσιολογικά, δεν ξέρω ακόμη πολλά πράγματα. Είμαι, όμως, υπερήφανος και ευτυχισμένος. Ήθελαν να είμαι ο ηγέτης που ήμουν στις άλλες ομάδες. με πιστεύουν στην ΑΕΚ», είπε ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ.
* Ο Χρήστος Μπούρμπος και ο Παναγιώτης Κονέ, που μέχρι πέρυσι αγωνίζονταν στην ΑΕΚ, χειροκροτήθηκαν κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και της εκφώνησης των ονομάτων. «Μας έδειξε ο κόσμος ότι μας έχει στην καρδιά του», δήλωσε ο Χρήστος Μπούρμπος.
Bλέπει Πανιώνιο
Από την Τρίτη (καθώς η Δευτέρα είναι ημέρα ρεπό για την ΑΕΚ) αρχίζει η προετοιμασία για το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση αυτή στις υπηρεσίες του Ράφικ Τζεμπούρ, λόγω της συμφωνίας που υπάρχει με τους "κυανέρυθρους" να μην αγωνιστεί στις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Αντίθετα επανέρχεται ο Βασίλης Πλιάτσικας, που λόγω ίωσης είχε μείνει εκτός μάχης για το ματς κόντρα στον Ηρακλή. Δεν είναι καθόλου απίθανο το σύστημα να αλλάξει και πάλι σε 4-3-3, αν και έχει αποδειχτεί στην πράξη πως πλέον η παράταξη των παικτών στο γήπεδο αλλάζει συχνά στη διάρκεια του κάθε αγώνα.
Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος