Στο CAS θα αναγκαστεί να προσφύγει η Γουέστ Χαμ, κατά της απόφασης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία την αναγκάζει να πληρώσει αποζημίωση αρκετών εκατομμυρίων λιρών στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, για την υπόθεση μεταγραφής του Κάρλος Τέβεζ, από την Κορίνθιανς στα «σφυριά», το καλοκαίρι του 2006.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι δικηγόροι μας προετοιμάζουν την έφεση στο CAS, για την υπόθεση που αφορά το σύλλογό μας και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Παρά το σεβασμό μας στην απόφαση της ομοσπονδίας, δεν μπορούμε να δεχτούμε πως η παρουσία ενός και μόνο ποδοσφαιριστή μπορεί να εκληφθεί ως κριτήριο για τα αποτελέσματα μίας σεζόν 38 αγωνιστικών», ανέφερε η ανακοίνωση των Λονδρέζων την Τετάρτη.

Η υπόθεση αφορά τη συμμετοχή του Αργεντινού διεθνούς επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Γουέστ Χαμ, τη σεζόν 2006/2007, που είχε κριθεί παράνομη και, για τον λόγο αυτό, οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1965 είχαν τιμωρηθεί τον περασμένο Απρίλιο, με πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων λιρών. Εκείνη την περίοδο, το πρόστιμο ήταν ως «μάννα εξ’ ουρανού» για τα Γουέστ Χαμ, που γλίτωσε τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονς.

Όμως, η παρέμβαση των «λεπίδων», που υποβιβάστηκαν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία στη θέση των πρωτευουσιάνων, έφερε το μπέρδεμα. Οι «ερυθρόλευκοι» προσέφυγαν στη FIFA, με την αιτιολογία πως η παράνομη συμμετοχή του 24χρονου άσου έφερε ζημιά 50 εκατομμυρίων στη Σέφιλντ. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία απεφάνθη υπέρ της Γιουνάιτεντ, χωρίς να κάνει γνωστό το ύψος της αποζημίωσης, αλλά το ποσό υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια λίρες.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τους έπιασε... τρέλα με Σόμποσλαϊ, έτρεχαν και πανηγύριζαν μόνοι τους οι Χάκπο και Αραούχο!

Τα κατορθώματα του Τζολάκη έκαναν τη Χαλ μια εκ των πιο εντυπωσιακών ομάδων αμέσως μετά την άνοδο στην Premier

Άντεξε στην πίεση η Λίβερπουλ και απέκλεισε την Τότεναμ - Πάρτι του... ανήλικου Ντάουμαν απέναντι στην Ίπσουιτς

Η απόλυτη αποθέωση και standing ovation: Στο πόδι το Άνφιλντ για χάρη του Ρόμπερτσον

Κινδυνεύει με φυλάκιση ο Στέρλινγκ!

Νεαρός ποδοσφαιριστής σόκαρε τη Γιουνάιτεντ και ζήτησε να μείνει ελεύθερος πριν κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα!

Πετάει σαν… παγώνι η Λιντς, σκόρπισε τη Νιούκαστλ και παραμένει αήττητη!

Ξανά στη Λίβερπουλ ο Τζέιμς Μίλνερ, δουλεύει για το δίπλωμα προπονητικής!

VAR και AVAR από το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» έμειναν εκτός ορισμών διαιτησίας για την επόμενη αγωνιστική!

Ντε Τσέρμπι: «Ο Ριτσάρλισον δεν πρόκειται να παίξει ξανά»