Φωτεινό παράδειγμα για κάθε παράγοντα χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη, ο νέος ηγέτης του Ερασιτέχνη, Γιάννης Συγγελίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Έχει προσφέρει πολλά, μιλάνε οι τίτλοι. Είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και θα τον ακολουθήσουμε όλοι. Θα παραδειγματιστούμε όλοι από αυτόν», δήλωσε ο άνθρωπος που κλήθηκε να αναλάβει την προεδρία του Ερασιτέχνη μετά την παραίτηση του Πέτρου Κόκκαλη. «Όπως αναφέρει και μέσω της επιστολής του προς εμένα, έφυγε για προσωπικούς λόγους», τόνισε.

Ο ίδιος γνωρίζει τις δυσκολίες της αποστολής που αναλαμβάνει, αλλά δεν φοβάται. «Μπήκα στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό το 1992. Πιστεύω ότι το συμβούλιο είναι ομόφωνο, δεν υπάρχουν αντικρουόμενα και διασπαστικά συμφέροντα. Πιστεύω πως θα με ψηφίσουν ομόφωνα στην Γενική Συνέλευση της 11ης Οκτωβρίου και θα νομιμοποιηθώ. Νομίζω πως είναι τυπικό πιο πολύ το θέμα. Όλα τα τμήματα περιμένουν να τα υποστηρίξω και να τα ενθαρρύνω, ώστε να αγωνιστούν με καλύτερες συνθήκες. Υπάρχουν αθλητές, γονείς, προπονητές που περιμένουν το πράσινο φως. Το πράσινο φως το έχουμε. Είναι βαρύ το φορτίο. Εγώ είμαι ένας απλός στρατιώτης. Δεν είμαι περισσότερο Ολυμπιακός από κανέναν άλλο φίλο της ομάδας», ανέφερε.

Όσο για το πού θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του, είπε: «Είμαι έμπειρος στα διοικητικά του Ολυμπιακού και εκεί θα προσπαθήσω να εστιάσω, στο να βελτιωθούν κάποια πράγματα στον Ερασιτέχνη. Ο Ερασιτέχνης πονάει στο διοικητικό κομμάτι. Πρέπει να υπάρξει μια εμπορική διεύθυνση, ένα τμήμα μάρκετινγκ και να συμφωνήσουμε με χορηγούς, ώστε να κερδίσουμε κάποια χρήματα. Έχουν γίνει συζητήσεις με τις ΠΑΕ, ΚΑΕ και άλλα τμήματα, που είναι οι αιματοδότες του Ερασιτέχνη. Το Δ.Σ. έχει δυνατά ονόματα από τον επιχειρηματικό, ναυτιλιακό κύκλο, θα μας στηρίξουν και οι φίλοι του Ολυμπιακού».

Για το ρόλο του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, επί σειρά ετών κεφαλής του Ερασιτέχνη, τόνισε: «Μην ξεχνάτε πως αυτός με έβαλε στον Ερασιτέχνη το 1992. Με έχει καθοδηγήσει, αυτός με προέτρεψε να κινηθώ για να αναλάβω αυτή τη θέση. Είναι χρήσιμος άνθρωπος για τον Ολυμπιακό και για εμένα. Αυτός μου έδωσε τα φώτα του και μου μετέδωσε τις εμπειρίες του».

Τέλος, εξήρε την προσφορά των αδερφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου στο τμήμα του μπάσκετ. «Χαίρομαι που προσφέρουν-το βλέπουν όλοι αυτό-και θα πετύχουν. Όλοι πρέπει να παραδειγματιστούν από τον Αγγελόπουλο, τον Κόκκαλη και όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται νέο αίμα και ανταλλαγή απόψεων».

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»

Tζούριτσιτς: «Συγγνώμη από τον κόσμο - Σήμερα ήθελα να κλάψω αλλά δεν το έκανα για να μην με δουν τα παιδιά μου»

Νικολογιάννης: «Πάτησε το κουμπί του πανικού χωρίς λόγο ο Τερίμ»

Λουτσέσκου: «Το 2017 δεν στείλατε εδώ το BBC να δείτε πώς έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ» - Τι είπε ο Κυριάκος για ένταση

Λουτσέσκου: «Συζητήσαμε με τους παίκτες για το σοκ της Τετάρτης, επανήλθαμε και δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε»

«Βράζουν» με Αγκάγιεφ στον Άρη: «Tι άλλο περιμένετε να δείτε για να ορίσετε Έλληνες; Έλεος»

Μπάμπα: «Πάντα βρισκόμαστε να κυνηγάμε στα ματς με την ΑΕΚ - MVP ο Κωνσταντέλιας»

Τα highlights από τη δραματική ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Τσέριν: «Ντροπή αυτό που έγινε σήμερα - Να βγούμε δεύτεροι και να πάρουμε το Κύπελλο για να σώσουμε τη χρονιά»