Ένα χαμογελαστό Κάρλο Αντσελότι κι έναν Ζοσέ Μουρίνιο με παράπονα για όλους πέραν της ομάδας του αντίκρισαν οι εκπρόσωποι του Τύπου μετά το ντέρμπι της Μίλαν με την Ίντερ, που βρήκε νικήτρια την πρώτη με 1-0.
«Μέσα σε δέκα ημέρες καταφέραμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα τη χρονιά, με δύο ήττες, αλλά νομίζω πως θεραπευτήκαμε. Καταφέραμε να πάρουμε μία σπουδαία νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου και φαίνεται πως έχουμε αφήσει πίσω μας το κακό ξεκίνημα, αφού νικήσαμε τη Λάτσιο και την Ίντερ. Δεν έχουμε φυσικά πετύχει τίποτα ακόμη, αλλά είναι σαφές πως η ομάδα βρίσκεται και πάλι στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο προπονητής των «ροσονέρι», ενώ έπλεξε το εγκώμιο του σκόρερ Ροναλντίνιο: «Δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος και πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, αλλά ήταν καθοριστικός. Είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής και ξέρουμε πως μπορεί να μας προσφέρει πολλά».
Στον αντίποδα, ο Πορτογάλος προπονητής των «νερατζούρι» είπε: «Θεωρώ πως αξίζαμε την ισοπαλία. Η Μίλαν πέτυχε ένα γκολ κι εμείς κανένα. Αυτό είναι όλο! Ακόμη και με δέκα παίκτες είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε. Οι αντίπαλοί μας ξέρουν πως να κρατούν το προβάδισμα όταν προηγούνται, ελέγχοντας το ρυθμό, κάνοντας φάουλ ή καθυστερήσεις. Eίμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου», τόνισε, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη και τη διαιτησία: «Δεν θα μιλήσω για την αποβολή του Μπουρντίσο και για το πέναλτι (χτύπημα του Φλαμινί στον Ροναλντίνιο) γιατί δεν θέλω να τιμωρηθώ». Όσο για το γεγονός ότι οι πρωταθλητές είναι πλέον πίσω από τη Λάτσιο στη βαθμολογία, τόνισε: «Πλέον δεν είμαστε στην κορυφή, αλλά με όλο το σεβασμό στη Λάτσιο, όταν κοιτάζω τον βαθμολογικό πίνακα δεν δίνω σημασία σε αυτό, αλλά στο ότι είμαστε μπροστά από τη Ρόμα, τη Γιουβέντους και τη Μίλαν».