Δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στην Αρκάς ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 σετ της τουρκικής ομάδας, σε φιλικό αγώνα βόλεϊ, που διεξήχθη το Σάββατο στου Ρέντη. Οι παίκτες του Αντρές Κρίστιανσον ήταν κυρίαρχοι στα δύο πρώτα σετ και δυσκολεύτηκαν μόνο στο τελευταίο. Όμως, χάρη στην καλή τους άμυνα και το μπλοκ, πήραν τη νίκη, που τους τονώνει ψυχολογικά, ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την επόμενη Κυριακή. Οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν την Κυριακή, στις 19:30, στο ίδιο γήπεδο.


Τα σετ: 25-21, 25-17, 25-22

Ολυμπιακός (Κρίνστιανσον): Ριβέρα 5, Μίλκοβιτς 13, Μάρκες 8, Κουρνέτας 4, Ούρναουτ 12, Τζούριτς 13, Παπαδημητρίου(λ), Καριπίδης

Αρκάς (Μπενίτεθ): Κοτς 2, Γκρούτσκα 9, Ουνάλ 3, Ντουερντέν 16, Ινέρ 4, Σουέλα 6, Σαχίν(λ), Σούμπασι


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Ιβάν Μίλκοβιτς μίλησε στο επίσημο site της ομάδας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. «Στα δύο πρώτα σετ, μπήκαμε πολύ δυνατά και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στην Αρκάς να τα διεκδικήσει. Είχαμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, ενώ δούλεψε πολύ καλά το μπλοκ μας», ήταν οι αρχικές τοποθετήσεις του Σέρβου διεθνή σταρ, που, στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Στο τρίτο σετ, βρεθήκαμε πίσω και αυτό κύλησε πόντο πόντο. Ωστόσο, στα κρίσιμα σημεία, ήμασταν καλύτεροι από την Αρκάς και, τελικά, καταφέραμε να πετύχουμε μία ακόμη νίκη. Πιστεύω, ότι σήμερα κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας, από την έναρξη της προετοιμασίας και αυτό είναι σημαντικό, καθώς πλησιάζουμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Ο Δημήτρης Τζούριτς τόνισε πως: «Πλέον, έχουμε απελευθερωθεί από την κούραση της προετοιμασίας και, όπως είδατε, η ομάδα αποκτά ομοιογένεια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο από την προετοιμασία, όσο και από την απόδοσή μας στο σημερινό φιλικό. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να κάνουμε μία καλή αρχή, καθώς η ομάδα είναι πλήρης. Φέτος, θα είναι όχι η δική μου χρονιά, αλλά η χρονιά της ομάδας. Θέλουμε το νταμπλ και να φτάσουμε ψηλά στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της σμυρνιώτικης ομάδας, Φερνάντο Μπενίτεθ, τόνισε πως: «Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη. Στα δύο πρώτα σετ, αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι και, όταν παίζεις με μία ομάδα του επιπέδου του σημερινού μας αντιπάλου, αυτό το πληρώνεις. Στο τρίτο σετ, προσπαθήσαμε να μπούμε, εκ νέου, στο παιχνίδι. Αν και προηγηθήκαμε, ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις και, τελικά, κατάφερε να πάρει τη νίκη».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το πρόγραμμα για το 1-8 και τα play out της Volley League γυναικών

Νέα εποχή στο ελληνικό βόλεϊ: Η Novibet μεγάλος χορηγός ονοματοδοσίας της Volley League έως το 2028

Επαναπατρίζει την Ανθή Βασιλαντωνάκη με ηγεμονικό συμβόλαιο ο Πανιώνιος!

Έκλεισαν με νίκες τη regular season Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός - Η βαθμολογία και τα ζευγάρια των playoffs

Volley League Γ - 22η αγωνιστική: Kρίσιμα ματς στην τελευταία αγωνιστική της regular season

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: Έφτασε τις 7 κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός!