Με στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης θα παραταχθεί απόψε (21:15, ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Αυτό τουλάχιστον φανερώνουν οι προθέσεις του Γιώργου Δώνη για το βασικό σχήμα, καθώς ο τεχνικός της «Ένωσης» θα παρατάξει την ομάδα του με επιθετικούς προσανατολισμούς χωρίς ασφαλώς να αμελεί και τα ανασταλτικά καθήκοντα.

Θα προτιμηθεί το 4-3-3, σύστημα με το οποίο η ΑΕΚ είχε παραταχθεί στα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σάχα, στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο αρχηγός (πλέον) Κυργιάκος με παρτενέρ τον Μαϊστόροβιτς-καθώς δεν αναμένεται να γίνει έκπληξη με τον Αλεξόπουλο-και στα άκρα θα είναι ο Χουανφράν (αριστερά) με τον Γεωργέα (δεξιά), που κερδίζει τη μάχη λόγω της καλύτερης ανταπόκρισης στις αμυντικές του υποχρεώσεις από τον Ράμος. Για το χώρο του κέντρου δεδομένη είναι η παρουσία των Πελετιέρι και Μπασινά, ενώ ο Λαγός φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Καφέ την τρίτη θέση στα χαφ. Για την επίθεση τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού τους… ακλόνητους Μπλάνκο και Σκόκο θα πλαισιώσει ο Τζεμπούρ με τον Εντίνιο να μένει στον πάγκο.

«Πρέπει πάνω απ' όλα να είμαστε δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες. Διότι πιστεύω πως, αν βγούμε νικητές στο κομμάτι των προσωπικών μονομαχιών, θα βγούμε και νικητές στο ντέρμπι», ήταν το μήνυμα του Γιώργου Δώνη στους παίκτες του, ενώ ζήτησε ηρεμία και σωστή ανάπτυξη. Στην αποστολή πέραν των παικτών που αναμένονται βασικοί είναι οι Μάχο, Αλεξόπουλος, Ράμος, Πλιάτσικας, Ρίκκα, Κουτρομάνος, Καφές, Χετεμάι και Εντίνιο.

Η ΑΕΚ δεν θα έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων της στο «Καραϊσκάκη», αφού ο Ολυμπιακός δεν έκανε δεκτό το αίτημά της να παραχωρήσει εισιτήρια. Το «παρών» θα δώσει ο Ντέμης Νικολαΐδης μαζί με κάποια άλλα στελέχη της ΠΑΕ σε σουίτα του γηπέδου.

Κόντρα στην παράδοση

Αντίπαλος της ΑΕΚ στο αποψινό ντέρμπι είναι και η παράδοση. Σε 49 αγώνες με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν νικήσει την «Ένωση» 25 φορές, έχουν ηττηθεί 13 φορές, ενώ 11 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τα τέρματα είναι 82-43 υπέρ των Πειραιωτών. Στο σύνολο ο Ολυμπιακός μετρά 38 νίκες έναντι 30 της ΑΕΚ, ενώ ισάριθμες είναι και οι ισοπαλίες.

Παράλληλα, η ΑΕΚ έχει ηττηθεί και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της ως φιλοξενούμενη του Ολυμπιακού με διαιτητή τον Κύρο Βασσάρα: 4-3 το 2002 στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που έκρινε ουσιαστικά τον τίτλο, και 1-0 το 2006-07 στο «Καραϊσκάκη».

Τιμητική υποψηφιότητα για Μπερνς

Το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στις διοργανώσεις του ασιατικού ποδοσφαίρου διεκδικεί ο Νέιθαν Μπερνς, αφού χάρη στις εμφανίσεις του με την Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ κέρδισε μία θέση μεταξύ των 15 υποψηφίων (η Αυστραλία ανήκει πλέον στην ασιατική συνομοσπονδία). Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 25 Νοεμβρίου σε ειδική εκδήλωση στη Σανγκάη. Ο νεαρός Αυστραλός εξτρέμ δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί στην ΑΕΚ με αποτέλεσμα να μην έχει καμία επίσημη συμμετοχή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.