Η πρόθεση της ΑΕΚ να αποκτήσει έναν αριστερό οπισθοφύλακα, για να παρέχει κάλυψη στον Χουανφράν, ήταν εδώ και καιρό γνωστή. Πλέον, υπάρχουν και… αποδείξεις, αφού στην προπόνηση της Τρίτης δοκιμάστηκε ο Μπράιαν Αλέξις Ανγκούλο Λεόν. Πρόκειται για έναν 19χρονο Κολομβιανό αριστερό μπακ, ο οποίος είχε πέρυσι 13 συμμετοχές ως βασικός με την Μποαβίστα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Στο φινάλε της περιόδου και μετά τον υποβιβασμό του ιστορικού συλλόγου, αποχώρησε. Ο νεαρός άσος, που νωρίτερα είχε αγωνιστεί στην Αμέρικα του Κάλι, έχει γεννηθεί στις 2/11/1989, έχει ύψος 1,74μ. και βάρος 71 κιλά. Ο Λεόν θα μπει στο «μικροσκόπιο» του Γιώργου Δώνη στο φιλικό της Τετάρτης απέναντι στη Νέα Ιωνία, στο γήπεδο του Αχαρναϊκού.

Στην αναμέτρηση αυτή πέρα από τους διεθνείς (Μπασινάς, Κυργιάκος, Μάχο, Μαϊστόροβιτς, Χετεμάι, Γκέντσογλου, Πλιάτσικας, Μοσχονάς, Ταχτσίδης) θα λείψουν και αρκετά άλλα στελέχη. Ο Νάτσο Σκόκο θα ακολουθήσει για τουλάχιστον άλλες δύο ημέρες ατομικό πρόγραμμα, λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο θα πάρει ανάσες, αφού είναι καταπονημένος από τους συνεχείς αγώνες, ενώ αποθεραπεία ακολουθεί και ο Αγκουστίν Πελετιέρι. Παράλληλα, ο Νίκος Γεωργέας ακολουθεί το ειδικό πρόγραμμα που κάνει μετά από κάθε αγώνα, ενώ ο Δημήτρης Κουτρομάνος ένιωσε ένα σφίξιμο στον δεξιό δικέφαλο.

Η αποστολή για το φιλικό είναι η ακόλουθη: Σάχα, Αραμπατζής, Αλεξόπουλος, Ράμος, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Ζορμπάς, Μπερνς, Ρίκκα, Καφές, Λαγός, Εντίνιο, Τζεμπούρ και Παυλής. Ο Γκουστάβο Μαντούκα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα (φορώντας πλέον ποδοσφαιρικά παπούτσια).

Ομαλοποιείται το πρόγραμμα

Το βαρύ πρόγραμμα της ΑΕΚ πέρασε, αφού προσεχώς υπάρχουν παιχνίδια δύσκολα μεν, αλλά όχι στο βαθμό που ήταν αυτά των πρώτων πέντε αγωνιστικών. Το ζητούμενο για την «Ένωση» στους επόμενους αγώνες είναι το απόλυτο, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των προπορευόμενων ομάδων. Προσεχώς η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λάρισα (19/10) και τον Αστέρα Τρίπολης (2/11), και φιλοξενείται από τον Θρασύβουλο (26/10).

Εγκώμια Ζεράλντο για Εντίνιο και… Μπρούνο

Την πεποίθηση πως ο Εντίνιο αξίζει μία θέση στην εθνική Πορτογαλίας εξέφρασε ο Ζεράλντο Άλβες, μιλώντας σε πορτογαλικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Ο Εντίνιο διαθέτει την ποιότητα να αγωνιστεί στην εθνική. Πέρυσι ήταν ο πρώτος Πορτογάλος σκόρερ στο εξωτερικό, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο», τόνισε.

Ο Μπρούνο ‘Άλβες χάρισε στην Πόρτο τη νίκη επί της Σπόρτινγκ με 2-1 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», σκοράροντας με εκτέλεση φάουλ. Ο αδερφός του, Ζεράλντο, έπλεξε το εγκώμιο του διεθνούς (πλέον) αμυντικού, που είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2004/05 ως δανεικός στην «Ένωση». «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που του αρέσει να δουλεύει σκληρά. Στην Πόρτο έχει περισσότερες ευκαιρίες να δείξει το επιθετικό ταλέντο του, αλλά πρώτο του μέλημα είναι πάντα η άμυνα», τόνισε ο Πορτογάλος άσος της ΑΕΚ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Ο Νίκολιτς έχει πολλές επιλογές να αξιοποιήσει ενόψει Λεβαδειακού - Οι σκέψεις του για την 11άδα»

Με τρεις σημαντικές απουσίες κόντρα στον Ατρόμητο ο ΟΦΗ

Δεσύλλας: «Οι επικρατέστεροι 11 του Νίστρουπ για το ματς με τον Ηρακλή και η αφοσίωση του Λιβάι στον Παναθηναϊκό»

Aρνητικό ρεκόρ για τον Παναιτωλικό: Επτά σερί ήττες για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Καντεβέρε: «Υποσχέθηκα ότι θα αλλάξουμε την κατάσταση και το κάναμε»

Τσορμπατζόγλου: «Ιστορική η συμφωνία με Ζίβκοβιτς - Η πιθανή ενδεκάδα με Ολυμπιακό»

Τσανάκας: «Τα διλήμματα του Ιμανόλ και η απαίτηση νίκης στο ντέρμπι»

Η ντοπιέτα του Καντεβέρε και τα υπόλοιπα highlights από την τριάρα του Άρη στον Παναιτωλικό

Αναστασίου: «Τα ίδια κάθε φορά, πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί - Στα μέτρα μας τα επόμενα, τελικός με Βόλο»

Γρηγορίου: «Ήταν σοκ για εμάς το προηγούμενο ματς - Μέσα σε έξι μέρες τα παιδιά άλλαξαν ψυχολογία και έβγαλαν εγωισμό»

TAGS: A.E.K.