Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για την πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ των ανδρών και την κυριακάτικη αναμέτρηση με το Μαρούσι, στο ΟΑΚΑ. Ήδη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξέρει πως δε θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Βασίλη Σπανούλη, που δε ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πέλμα. Σίγουρα, το γεγονός πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, είναι ένα άσχημο συναίσθημα για όλους, στους νταμπλούχους Ελλάδος.
Ο Δημήτρης Ιτούδης, συνεργάτης του «Ζοτς» στον «πράσινο» πάγκο, αναφέρθηκε στην πρεμιέρα και στην προσπάθεια του «τριφυλλιού» να πρωταγωνιστήσει και φέτος. «Ξεκινά η σεζόν και θα πρέπει, όχι, απλά, να δείξουμε τον απαραίτητο ζήλο, αλλά να είμαστε και προσηλωμένοι σε ότι γίνεται. Θα πρέπει να έχουμε αυτό το έξτρα κίνητρο, που θα πρέπει να έχει ένας σύλλογος, που θέλει και πρέπει να πρωταγωνιστεί. Παίζουμε σε άδειο γήπεδο και είναι κάτι που το κάνει ακόμη πιο σημαντικό αυτό το ‘κομμάτι’, δηλαδή της προσήλωσης και του υψηλού κινήτρου. Είμαστε καλά, εκτός από τον Σπανούλη, που δεν πρόκειται να παίξει και θα συνεχίσει τις θεραπείες, για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που έχει στο πέλμα».
Στη συνέχεια, ανέλυσε τους «κίτρινους». «Το Μαρούσι είναι μια ομάδα με σαφείς ιδέες, σαφή προσανατολισμό. Είναι ενισχυμένη, σε σχέση με πέρυσι, σε όλες τις θέσεις. Διαθέτει ένα μείγμα παικτών, που διαθέτουν εμπειρία, ενθουσιασμό νεανικό, αλλά και ταλέντο.
Έχουμε να κάνουμε με μια αθλητική ομάδα, η οποία θα κοιτάξει πρώτα το καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο, στον πρωτεύοντα η δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Κατά δεύτερον, θα κοιτάξει τα πικ εντ ρολ. Είναι ομάδα που «τρέχει» αρκετά πικ εντ ρολ, τα οποία, πολλές φορές, τελειώνουν με καλές «βουτιές» προς το καλάθι, δηλαδή καλά ρολαρίσματα προς το καλάθι και πάσες στη ρακέτα. Οπότε, πρέπει να προσέξουμε αυτές τις πάσες προς στους σέντερ. Πολλές φάσεις είναι αυτές που περνάει η μπάλα από τα χέρια των ψηλών, γιατί έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και σε σχήματα με δύο ψηλούς. Για παράδειγμα, ο Γλυνιαδάκης με τον Μαυροειδή ή τον Καλάθη, που παίζει στο ‘τρία’ ή στο ‘τέσσερα’, να παίξει ο Καλάθης με τον Μαυροκεφαλίδη, σαν δύο «λάιτ» ‘τεσσάρια’. Έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να αναπτύξουν διαφορετικά το παιχνίδι, με «λάιτ» σέντερ ή ‘βαρύ’ σέντερ.
Μετά τα πικ εντ ρολ, έχουμε να κάνουμε με τα διπλά και μονά σκριν, τα οποία θα πάρουν ο Στίβενσον, ο Πάντιους, ο Χαφ ή ακόμη και ο Κις, όταν παίζει στο ‘δύο’, μαζί με τον Κουμπούρα, γιατί έχει και αυτή τη δυνατότητα το Μαρούσι, να «τρέξουν» μαζί αυτοί το παιχνίδι για την ομάδα τους.
Είναι ομάδα με σαφείς προσανατολισμούς και στην επίθεση και στην άμυνα, όπου πιέζουν πολύ την μπάλα και προσπαθούν να απαγορεύσουν το κέντρο, να στείλουν την μπάλα στο πλάι. Παίζουν και ζώνη ‘2-3’. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης