Η αμερικανική εφημερίδα «Herald Tribune» δημοσίευσε άρθρο για την Εθνική Ελλάδος, με αφορμή τη νέα διάκριση που απέσπασαν οι πρωταθλητές Ευρώπης από τη Αθλητική Ακαδημία «Laureus». Το άρθρο με τίτλο «Συνεχίζονται οι βραβεύσεις για την Ελλάδα σχεδόν ένα χρόνο μετά το Euro 2004», περιέχει εγκωμιαστικά σχόλια για την εθνική μας ομάδα και τον Ότο Ρεχάγκελ.

Αναλυτικά το άρθρο της «Herald Tribune»:

«Περίπου ένα χρόνο μετά το θρίαμβο στο Euro 2004 της Πορτογαλίας, η ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου συνεχίζει να λαμβάνει τιμητικές διακρίσεις για το επίτευγμά της. Η Αθλητική Ακαδημία Laureus, που αποτελείται από θρύλους του αθλητισμού, οι οποίοι έχουν αποσυρθεί, και έχει ως στόχο να τιμά τους καλύτερους στο χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού, ανακήρυξε την Ελλάδα καλύτερη ομάδα του 2004 -σε όλα τα αθλήματα- στην τελετή απονομής των βραβείων στην Πορτογαλία, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Οι άλλοι υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία ήταν η ομάδα γκραν πρι της Φεράρι, η ποδοσφαιρική ομάδα της Πόρτο, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο Τσάμπιονς Λιγκ και το διηπειρωτικό κύπελλο, και η Μπόστον Ρεντ Σοξ, η αμερικανική ομάδα μπέιζμπολ που κέρδισε πέρυσι το παγκόσμιο πρωτάθλημα (World Series) για πρώτη φορά από το 1918.

Η Ακαδημία τίμησε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας για το εντυπωσιακό αθλητικό πνεύμα της και την εφαρμογή εξαιρετικά εύστοχης στρατηγικής. Χαρακτήρισαν τον προπονητή Ότο Ρεχάγκελ ως ιδιοφυΐα σε θέματα τακτικής και αριστοτέχνη στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του διαθέσιμου δυναμικού, ώστε να πραγματοποιείται η μέγιστη απόδοση. Ο Ρεχάγκελ παρέστη στην τελετή με τη σύζυγό του, το συνεργάτη του, Γιάννη Τοπαλίδη, και τον ποδοσφαιριστή Τάκη Φύσσα.

Η ελληνική ομάδα ήταν υπεύθυνη για μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του αθλητισμού, καθώς έφτασε το περασμένο καλοκαίρι στο τουρνουά του Euro 2004 ως αουτσάιντερ (150-1) και μερικές εβδομάδες αργότερα έφυγε έχοντας κατακτήσει τον τίτλο. Μέχρι τότε, η ελληνική ομάδα δεν είχε σημειώσει νίκη σε καμία μεγάλη διοργάνωση».

Επιμέλεια: Κώστας Αναγνώστου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube