Αισιόδοξος για τον αποψινό (21:45, Novasports1) αγώνα με την Ίντερ εμφανίστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Παρόλα αυτά, ο τεχνικός της Ανόρθωσης αναγνώρισε ότι ο σύλλογος του Μιλάνου είναι το φαβορί για τη νίκη. Ο Γεωργιανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ τόνισε ότι η ομάδα του θα παλέψει για το καλύτερο, όπως έπραξε με τη Βέρντερ Βρέμης και τον Παναθηναϊκό στα προηγούμενα ματς.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ίντερ που είναι στην πρώτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος. Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα αλλά εύχομαι να παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Είμαστε σε πολύ ευχάριστη θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Έχουμε 4 βαθμούς και έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη συνέχεια σε Τσάμπιονς Λιγκ ή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τα παιδιά ξέρουν πόσο δύσκολο είναι. Δεν είμαστε εμείς το φαβορί αλλά το γνωρίζουμε αυτό», ήταν τα πρώτα λόγια του 40χρονου προπονητή και πρόσθεσε: «Παίζουμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα που είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης και ξέρουμε τι πρέπει να προσέξουμε. Είδαμε παιχνίδια της όπως με τη Ρόμα και ελπίζω να παρουσιαστούμε διαβασμένοι για να πάρουμε κάποιο αποτέλεσμα».
Ερωτηθείς να σχολιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Μεγάλη Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου ο Γεωργιανός κόουτς, ανέφερε: «Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν προβλήματα. Έχουμε και άλλους καλούς ποδοσφαιριστές να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουν το στόχο. Υπάρχει πλούσιο ρόστερ το οποίο μπορούν όλοι να βοηθήσουν για ένα καλό αποτέλεσμα».
Ο Κετσπάγια είπε τη γνώμη του και για τον Ζοσέ Μουρίνιο: «Είναι όντως ένας από τους καλύτερους. Ο άνθρωπος έχει πετύχει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο. Ναι, είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές. Άλλο είναι Ανόρθωση όμως και άλλο Ίντερ. Δεν παίζουμε με τον Μουρίνιο παίζουμε με την Ίντερ».
Σε ενδεχόμενη νίκη της Ανόρθωσης στο Μιλάνο, αν θα άλλαζαν τα πλάνα και οι στόχοι της κυπριακής ομάδας, ο πρώην άσος της ΑΕΚ, δήλωσε: «Είναι σημαντικό κάθε παιχνίδι που παίρνεις βαθμό σημαίνει ότι έχεις πιθανότητες να περάσεις στην επόμενη φάση. Πιστεύω τα δύο επόμενα παιχνίδια στον όμιλο μπορούν να κρίνουν πολλά και γι’ αυτό γι’ μας θα είναι πολύ σημαντικό για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι αλλά δεν ήταν εύκολα παιχνίδια και γι’ αυτούς που έπαιξαν μαζί μας».
Ο Κετσπάγια για το σημερινό παιχνίδι, σχολίασε: «Πιστεύω θα χρειαστούμε πολύ περισσότερη προσπάθεια. Σε σύγκριση με τη Βέρντερ η Ίντερ έχει παίκτες που μπορούν από μόνοι τους να κρίνουν αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στην αμυντική μας λειτουργία», είπε και δεν θέλησε να αποκαλύψει σε ποια θέση θα χρησιμοποιήσει τον Τραϊανό Δέλλα. «Θα το δείτε αύριο στο παιχνίδι που θα παίξει ο Δέλλας».
Καταλήγοντας, ο 40χρονος προπονητής ανέφερε τους λόγους που πιστεύει ότι αναπτύσσεται το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ένας από τους λόγους είναι ότι και εμείς είμαστε στην ευρωπαϊκή ένωση και δικαιούμαστε να φέρνουμε πολλούς παίκτες για να έχουν και ανταγωνισμό και οι Κύπριοι παίκτες».
Να σημειωθεί ο Τιμούρ Κετσπάγια δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του Μουρίνιο για την ομάδα που έφτιαξε και απλά ευχαρίστησε τον Πορτογάλο τεχνικό και τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε.
Κατσαβάκης: «Δεν είναι μόνο ο Ιμπραΐμοβιτς»
Από την πλευρά του, ο Νίκος Κατσαβάκης τόνισε ότι η Ίντερ δεν σημαίνει Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και πως υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της Ίντερ. «Σίγουρα και δεν είναι μόνο ο Ιμπραΐμοβιτς αλλά και πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές. Έχει ένα πλούσιο ρόστερ και το να σταθείς μόνο σε ένα δεν είναι καλό», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Αύριο δίνουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλοί όπως και τα δύο πρώτα μας παιχνίδια. Απ’ εκεί και πέρα ν έρθει κάποιο καλό αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό γι’ μας. Είναι ένα παιχνίδι που πραγματικά όλοι οι ποδοσφαιριστές θα θέλουνε να παίξουνε. Μια γιορτή του ποδοσφαίρου και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να κλείσουμε θετικά τον αγώνα».