Το’παν και το’καναν… Οι άνθρωποι της Δάφνης είχαν καταστήσει σαφές πως θα φτάσουν μέχρι τη FIBA για να δικαιωθούν και να γίνει η ομάδα τους η 14η της Α1. Έτσι προσέφυγαν στη FIBA, ενώ έστειλαν μια σειρά από εξώδικα σε βάρος του ΕΣΑΚΕ, του προέδρου του, Βασίλη Οικονομίδη και στον υπουργό Αθλητισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, τον υφυπουργό κ. Γιάννη Ιωαννίδη και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλήτισμού. Η ανακοίνωση της Δάφνης αναφέρει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου (πολιτικού και αθλητικού) σχετικά με την χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στην Ε.Κ. Καβάλας, λόγω ισχυρών πολιτικών πιέσεων που ασκούνται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, υποβαθμίζοντας τον ρόλο της, ο Α.Ο. ΔΑΦΝΗΣ, συνεπής στις εξαγγελίες του, περί νέων αποκαλύψεων και ενεργειών, προχώρησε στις ακόλουθες κινήσεις:

1. Κατέθεσε την Παρασκευή 24/10/08, ενόπιων του ΑΣΕΑΔ, προσφυγή κατά του ΕΣΑΚΕ για την ακύρωση της απόφασης του να μην προσκαλέσει τον Α.Ο. ΔΑΦΝΗΣ στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

2. Προσέφυγε σήμερα 27/10/08 στο κεντρικό Συμβούλιο της FIBA, προκειμένου η τελευταία να επιβάλει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του ΕΣΑΚΕ και του προέδρου του Βασίλη Οικονομίδη, για την μή τήρηση των προθεσμιών που θέτει ο αθλητικός νόμος για την σύσταση ΚΑΕ και την αποδοχή στο πρωτάθλημα ομάδας, η οποία συμμετέχει σε αυτό κατόπιν χρηματικής συνδιαλλαγής, κάτι που απαγορεύεται ρητώς από την διεθνή και την Ελληνική νομοθεσία και τους κανονισμούς της FIBA.

3. Σήμερα Δευτέρα 27/10/08, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΕΣΑΚΕ και του προέδρου του κ. Βασίλη Οικονομίδη, με την οποία ζητά να απαγορευτεί η συμμετοχή της Ε.Κ. Καβάλας στο πρωτάθλημα της Α1, μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση από την FIBA.

4. Απέστειλε εξώδικη δήλωση προς τον υπουργό Αθλητισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, τον υφυπουργό κ. Γιάννη Ιωαννίδη και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλήτισμού, με την οποίο ζητά να διαβιβαστεί ο φάκελλος της Ε.Κ. Καβάλας, στον αθλητικό Εισαγγελέα Αθηνών, προς διερεύνηση, των ποινικών ζητημάτων που άπτονται, του από 5/5/08 συμφωνητικού συνδιαλλαγής (παραβάσεις του νόμου 2725/99).

5. Απέστειλε Εξώδικη πρόσκληση προς τον ΕΣΑΚΕ, τον οποίο καλεί για τελευταία φορά, να τηρήσει τους αθλητικούς νόμους και να προσκαλέσει τον Α.Ο. ΔΑΦΝΗΣ, να μετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1.
Ο Α.Ο. ΔΑΦΝΗΣ ανεξαρτήτως των πολιτικών πιέσεων που ασκούνται προς όλες τις κατευθύνσεις και ανεξάρτήτως του αν θα χορηγηθεί η όχι πιστοποιητικό συμμετοχής στην Ε.Κ. Καβάλας, δεν θα παραιτηθεί από κανένα δικόγραφο και από κανέναν δικαστικό αγώνα. Αντιθέτως, θα καταθέσει και αγωγή κατά του ΕΣΑΚΕ και όλων των υπολοίπων αθλητικών οργανισμών και αρχών, διότι είναι ο μόνος τρόπος να προστατέψει τα νόμιμα συμφέροντα του
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παρών στο Ιβανώφειο με φανέλα Ηρακλή ο Ουάρντα!

Απίθανη Μύκονος Βetsson, ξέρανε τον ΠΑΟΚ στην παράταση με σπουδαίο Ρέι!

Γιαννακόπουλος για Αταμάν: «Έχουμε τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη - Κόουτς, μου ζήτησες κάτι και σου το αρνήθηκα;»

Γιαννακόπουλος: «Δύο μέρες πριν και ξέρετε ποιοι είστε, στις 5 η ώρα το πρωί ήσασταν μεθυσμένοι… Είναι δυνατόν;»!

«Ο Ολυμπιακός δεν έχει το καλύτερο ρόστερ, αλλά σε αυτούς υπάρχει ο ζήλος»: Η σύγκριση που έκανε ο Γιαννακόπουλος

Η αναφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον πατέρα του: «Όταν χάναμε, κανένα φως δεν άναβε στο σπίτι»!

Γιαννακόπουλος σε παίκτες: «Σεβαστείτε εμένα και τους φιλάθλους που δεν κοιμήθηκαν - Μόνο 3 ή 4 δίνουν το 100%»!

Χρειάστηκε την παράταση ο Ολυμπιακός για να κάμψει την αντίσταση του Πρωτέα Βούλας

«Το εκλαμβάνουμε ως μήνυμα»: Αιχμές του Παναθηναϊκού ΑΟ για την διαιτησία με τον Αθηναϊκό

Στην προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την ήττα στο ντέρμπι