Η «SportDay» έψαξε στα 25 καλύτερα πρωταθλήματα της ηπείρου. Μόνο ο ΠΑΟΚ, η Βιγιαρεάλ στην Ισπανία και η πρώην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η Μπενφίκα στην Πορτογαλία, καταφέρνουν να διατηρήσουν το αήττητο ύστερα από δύο-δυόμισι μήνες αγωνιστικής δράσης. Ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, η Βιγιαρεάλ έχει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες, η Μπενφίκα έχει δώσει επτά παιχνίδια και σ' αυτά μετράει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Πρέπει να σημειωθεί ότι Βιγιαρεάλ και Μπενφίκα έχουν χάσει σε άλλες διοργανώσεις που συμμετέχουν, αλλά η αναφορά μας γίνεται μόνο για το πρωτάθλημα, μια και ο ΠΑΟΚ δεν παίζει στην Ευρώπη και έχει δώσει ένα μόνο αγώνα Κυπέλλου.

Κι όλα αυτά μέσα από πρωταθλήματα όπως της Αυστρίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Κροατίας, Τσεχίας, Δανίας, Αγγλίας, Φινλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σκωτίας, Σερβίας, Ισπανίας, Σουηδίας, Ελβετίας και Τουρκίας.

Σημαντική επιτυχία για τον «Δικέφαλο του Βορρά», τους παίκτες και τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος δυσανασχετεί έντονα όταν η ομάδα του χάνει, ενώ είναι ικανοποιημένος ακόμη και με την ισοπαλία, όταν βέβαια πρόκειται για δύσκολους αγώνες. Αν προεκτείνουμε, θα δούμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει δώσει φέτος οκτώ επίσημους αγώνες πρωταθλήματος, έναν Κυπέλλου κι άλλα έντεκα φιλικά. Στο σύνολο πρόκειται για 20 παιχνίδια, στα οποία μόνο η Λάτσιο μέσα στο «Ολίμπικο» και η Πόρτο στη Γερμανία κατάφεραν να τον νικήσουν. Για να μην ξεχνιόμαστε, μόνο η Λάτσιο κατάφερε να του βάλει και πάνω από ένα γκολ. Αλλη μια τεράστια επιτυχία του φετινού ΠΑΟΚ…

Ολα αυτά κάτι δείχνουν. Και είναι πολύ –μα πάρα πολύ– σημαντικό ότι αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες, από εκεί που έκανε τη χειρότερη χρονιά της ιστορίας, να αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή και να μη χάνει πουθενά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube