Το σύνθημα για νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Ερνέστο Βαβλέρδε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σημερινή (05/11) προπόνηση. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δεν σχολίασε την εμφάνιση των «πρασίνων» κόντρα στη Βέρντερ, αλλά τόνισε πως: «ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι». Ο 44χρονος κόουτς θέλει οι «ερυθρόλευκοι» να φύγουν με το τρίποντο από το Ολυμπιακό Στάδιο, προκειμένου: «να ξεφύγουμε από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία».
Αναλυτικά όσα είπε ο Βαλβέρδε:
«Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι της Κυριακής. Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στη Βρέμη», είπε αρχικά ο Ισπανός και αναφέρθηκε στα του ντέρμπι: «Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Το ντέρμπι το περιμένουν οι οπαδοί και των δύο ομάδων. Το παιχνίδι της Κυριακής είναι όπως τα υπόλοιπα του πρωταθλήματος, όμως μια νίκη θα δώσει χαρά και σε εμάς και στον κόσμο μας. Αντίθετα, αν δεν πάρουμε τη νίκη θα μας δημιουργήσει ψυχολογικό πρόβλημα».
Στη συνέχεια, ο 44χρονος κόουτς ξεκαθάρισε πως: «Στόχος μας είναι μόνο η νίκη και θέλουμε να ξεφύγουμε από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία», δήλωσε και πρόσθεσε πως: «Κανείς δεν ξεκινάει ένα παιχνίδι για να φέρει ισοπαλία. Θα μπούμε στο γήπεδο με μοναδικό στόχο να πάρουμε τη νίκη. Αν παίξουμε καλά και δεν πάρουμε τη νίκη, τότε θα λυπηθούμε. Όμως, αν δεν παίξουμε καλά, έχουμε δύο αποβολές και πάρουμε την ισοπαλία, τότε είναι ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι να κερδίζουμε, αν σκοράρουμε και είμαστε καλοί αμυντικά, τότε θα πάρουμε τη νίκη».
Όταν ρωτήθηκε αν θα χρησιμοποιήσει δύο παίκτες στην επίθεση, απάντησε: «Δεν χρειάζεται να παίξουμε με δύο επιθετικούς για να πάρουμε τη νίκη. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω 11 επιθετικούς και να χάσουμε», τόνισε και αναφέρθηκε στην κατάσταση των τραυματιών: «Αύριο είναι η κρίσιμη ημέρα για τον Άντζα και περιμένω να δω τι θα συμβεί με τους Πατσατζόγλου και Στολτίδη. Ο Μπελούτσι είναι έτοιμος και τον υπολογίζω κανονικά».
Προλαβαίνει ο Άντζας
Τελικά όλα δείχνουν πως ο Παρασκευάς Άντζας θα δώσει κανονικά το παρών στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σήμερα, ο αμυντικός του Ολυμπιακού προπονήθηκε πιο εντατικά και, σύμφωνα με ιατρικό τιμ, την Πέμπτη θα μπει σε φουλ ρυθμούς. Μάλιστα, ο έμπειρος άσος επιδόθηκε σε ασκήσεις πάνω στην κυκλοφορία της μπάλας, πράγμα που μαρτυρά πως πλέον δεν νιώθει κάποια ενόχληση. Εκτός… κινδύνου είναι και ο Φερνάντο Μπελούτσι, για τον οποίο ο Βαλβέρδε έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν είχε πρόβλημα να ακολουθήσει το πρόγραμμα, δείχνοντας ότι μπορεί να υπολογίζεται.
Πέραν αυτού, πρόβλημα της τελευταίας στιγμής παραλίγο να προέκυπτε με τους Πατσατζόγλου και Μήτρογλου. Κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, οι δυο τους συγκρούστηκαν και για προληπτικούς λόγους ο «Πάτσα» ακολούθησε θεραπεία. Δεν τίθεται κανένα θέμα μη συμμετοχής τους στη «μάχη» του Ολυμπιακού Σταδίου.
Ο Λεονάρντο συνέχισε με ατομικό, ενώ οι Ντούντου και Στολτίδης συνεχίζουν την προσπάθεια να καλύψουν τον χαμένο έδαφος… Από ιατρικής άποψης είναι υγιείς και απλώς προσπαθούν να επανέλθουν στα επιθυμητά επίπεδα αγωνιστικής κατάστασης.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η: Νικοπολίδης κάτω από τα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας θα παίξουν οι Τοροσίδης (δεξιά), Ραούλ Μπράβο (αριστερά), Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ζεβλάκοφ (ή Άντζας). Οι δύο κεντρικοί θα είναι οι Ντουντού και Στολτίδης (ή Πατσατζόγλου), δεξιός χαφ ο Γκαλέτι, αριστερός ο Λέτο (ή ο Τζόρτζεβιτς), ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντιόγο, θέση θα πάρει ο Μπελούτσι (ή ο Κοβάσεβιτς).
* Κλιμάκιο της UEFA με 29 προπονητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης βρέθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και παρακολούθησαν την προπόνηση, στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος της διοργανώτριας αρχής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Λέτο: «Πάμε για τη νίκη στο el classico»
Οι μέρες περνούν και στον Ολυμπιακό κινούνται σε ρυθμούς ντέρμπι. Περισσότερο, όμως, έχουν μπροστά τους ένα τεστ που πρέπει να περάσουν, αυτό της καλής εμφάνισης σε εκτός έδρας παιχνίδι. Με δηλώσεις του στη «SportDay», ο Σεμπάστιαν Λέτο αναφέρθηκε στην αδυναμία των «ερυθρόλευκων» να ικανοποιήσουν με την εικόνα του μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης», στέλνοντας παράλληλα σύνθημα νίκης στο Ολυμπιακό Στάδιο: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το el classico του ελληνικού πρωταθλήματος και θα πάμε για να πάρουμε τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος του Ολυμπιακού σε κάθε παιχνίδι», τόνισε αρχικά ο Λέτο και συνέχισε αναφερόμενος στις κακές εμφανίσεις μακριά από το σπίτι του και το ματς με τους «πράσινους»:
«Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι διαφορετικός. Είπα και προηγουμένως ότι είναι το el classico και ξέρετε ότι σ' αυτά τα παιχνίδια είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εγώ περιμένω την ομάδα να είναι πολύ καλή». Κλείνοντας, ο ακραίος άσος ξεκαθάρισε πως ακόμη και με νίκη της ομάδας του: «Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει τόσο νωρίς. Σίγουρα όμως θα έχουμε πλέον ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα».
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης