Να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Πανιωνίου θέλει ο Κολοσσός, όπως επισήμανε ο προπονητής των νεοφώτιστων στην Α1, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Οι δύο ομάδες θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στο Βενετόκλειο Κλειστό Γυμναστήριο της Ρόδου, την Κυριακή (17:00), στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.
«Οι αντίπαλοί μας προέρχονται από μία μεγάλη νίκη στην Ευρώπη. Το τελευταίο διάστημα, ο Πανιώνιος έδωσε τέσσερα παιχνίδια με ομάδες υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου και έδειξε ότι είναι μία ομάδα που έχει χαρακτήρα, υπομονή και παίκτες που ξέρουν τι θέλουν μέσα στο γήπεδο. Έχει, όμως και αδυναμίες και εκεί θέλουμε να "χτυπήσουμε" εμείς. Στοχεύουμε στα αδύνατα σημεία του, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, με υψηλή συγκέντρωση και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό για μας, ότι η ομάδα προέρχεται από ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στη Λάρισα, είναι έτοιμη ψυχολογικά, υπάρχει πίστη και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο, να μας βοηθήσει όπως έχει κάνει από το ξεκίνημα της χρονιάς» ανέφερε ο Γ. Σφαιρόπουλος.
Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Ροδιτών, Τζόρτζε Τζόγκο, εξήγησε ότι ο αγώνας εναντίον του Πανιωνίου είναι δύσκολος για την ομάδα του, ωστόσο αυτό αποτελεί πρόκληση για εκείνον και τους συμπαίκτες του.«Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα, που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και, φυσικά, είναι πολύ δυνατή, κάτι που φάνηκε και στην Κωνσταντινούπολη. Το παιχνίδι αυτό είναι δύσκολο για μας, αλλά και, παράλληλα, μία πρόκληση απέναντι σε μία καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε καλά για να έχουμε τύχη, να είμαστε δυνατοί στην άμυνα. Γνωρίζω αρκετούς παίκτες του Πανιωνίου και, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη, χρειάζεται "καθαρό" μυαλό και συγκέντρωση σε όλο το παιχνίδι».
Ο Τζόγκο κατέθεσε επίσης και τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Κολοσσό, τονίζοντας ότι: «Μου αρέσει το νησί και η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη. Θέλω να παίζω καλό μπάσκετ και να βοηθάω την ομάδα μου. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ σκληρό και, μαζί με το ισπανικό και το ρωσικό, είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη».
Πάντως, στην ομάδα επικρατεί πίστη και αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους "κυανέρυθρους". Ο Ελληνας τεχνικός ολοκλήρωσε το απόγευμα του Σαββάτου την προετοιμασία των "θαλασσί" και μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, πλην του Μίροσλαβ Τόντιτς. Στη διάθεσή του θα βρίσκονται οι: Λανς Xάρις, Σπύρος Παντελιάδης, Nίκος Παπανικολόπουλος, Σάσα Bασίλιεβιτς, Tζόρτζε Tζόγκο, Aντώνης Aσημακόπουλος, Στίβεν Σμιθ, Kώστας Xαρίσης, Aγγελος Tσάμης και Nτράγκαν Tσέρανιτς. O 41χρονος κόουτς θα επιλέξει και δύο νεαρούς αθλητές μεταξύ των Δανά, Παπαδημητρίου, Aυγενικού, Λεριά και Σταυρόπουλου.
Εν τω μεταξύ, την ίδια μέρα, η "θαλασσί" ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με τα εισιτήρια της κυριακάτικης αναμέτρησης.
Αναλυτικά: "H KAE BAΠ Kολοσσός ανακοινώνει ότι το εκδοτήριο που βρισκεται έξω από το Bενετόκλειο, θα είναι ανοιχτό αύριο, από τις 15:00, για τη διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα με τον Πανιώνιο. Oι τιμές είναι 15 ευρώ για τις κερκίδες πίσω από τις μπασκέτες και 20 ευρώ για τη νέα και την παλιά κερκίδα του Bενετοκλείου. H διοίκηση, οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία καλούν τον φίλαθλο κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο και να αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας μας".
Τέλος, για πρώτη φορά φέτος, θα κάνει την εμφάνισή του την Κυριακή, ο "Κολοσσάρας", η νέα μασκότ της ομάδας.
Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής, Παναγιώτης Βλαχαδάμης