Θέμα ωρών ή λίγων ημερών είναι να «καλυφθούν» οι θέσεις του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ. Ο Στέλιος Μανωλάς θα είναι εκτός απροόπτου ο άνθρωπος που θα αναλάβει το δεύτερο ρόλο, με αποστολή του να συσπειρώσει την ομάδα και να εμπνεύσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και τους φιλάθλους με την ισχυρή προσωπικότητα και το λαϊκό έρεισμά του. Τον παλαίμαχο αμυντικό όλα δείχνουν πως θα πλαισιώσει ο Νίκος Κωστένογλου, όπως την προηγούμενη δεκαετία στο κέντρο των μετόπισθεν της ομάδας. Φαίνεται πως θα κληθεί να συνεχίσει το έργο που είχε αναλάβει πέρυσι διαδεχόμενος τον Λορένσο Σέρα Φερέρ στον πάγκο της ΑΕΚ και οδηγώντας την ομάδα μία ανάσα από το πρωτάθλημα, που χάθηκε τελικά στις δικαστικές αίθουσες. Η λύση Κωστένογλου έχει αρκετούς υποστηρικτές στις τάξεις των μετόχων (υπέρ της πρόσληψης αυτής φέρεται να είναι και ο Στέλιος Μανωλάς) και ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στην ΑΕΚ, ωστόσο η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του διαδόχου του Γιώργου Δώνη ίσως να μαρτυρά έναν δισταγμό από πλευράς διοικούντων.
Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες λύσεις, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος τελικώς δεν τα βρήκε με τον Αστέρα Τρίπολης, έχει οπαδούς, αλλά και ανθρώπους που θεωρούν πως στην παρούσα φάση το ήδη βαρύ κλίμα δεν θα "σήκωνε" μία τέτοια επιλογή.
«Αντίο» από Δώνη
Την τελευταία του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων έκανε ο Γιώργος Δώνης για να αποχαιρετήσει τους παίκτες με τους οποίους συνεργαζόταν τους τελευταίους μήνες μαζί με τους συνεργάτες του (Μάκη Αγγελίνα, Γρηγόρη Γεωργίτσα και Μίοντραγκ Μένταν). «Η ομάδα χρειαζόταν αλλαγές. Ίσως επιβαλλόταν η δική μου απόλυση. Έχετε τις ικανότητες να πετύχετε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία από εδώ και μπρος», είπε ο 39χρονος απερχόμενος προπονητής.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος, τόνισε απευθυνόμενος στους παίκτες: «Η διοίκηση σάς στηρίζει και δεν έχετε να ανησυχείτε για κάτι. Το θέμα του προπονητή θα κλείσει σε δυο-τρεις μέρες. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι».
Από πλευράς παικτών ο μόνος που μίλησε ήταν ο Σωτήρης Κυργιάκος, που ως αρχηγός ζήτησε συσπείρωση και αφοσίωση στο στόχο. «Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι μόνο πώς θα νικήσουμε τον ΟΦΗ την Κυριακή».
Πρόβλημα με Σάχα και Μάχο
Ψάχνει πρόεδρο, προπονητή και ίσως… τερματοφύλακα η ΑΕΚ. Ο Σεμπαστιάν Σάχα δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων στην ποδοκνημική. H μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε πως έχει μία φλεγμονή, για την καταπολέμηση της οποίας του χορηγήθηκε ήδη αντιφλεγμονώδης αγωγή και θα ακολουθήσει φυσικοθεραπευτική αγωγή τις επόμενες ημέρες. Η πορεία της αποθεραπείας του θα αξιολογείται καθημερινά και όπως γίνεται αντιληπτό η συμμετοχή του στο ματς με τον ΟΦΗ καθίσταται αμφίβολη. Η λύση Γιούργκεν Μάχο είναι αμφίβολο αν θα είναι διαθέσιμη, καθώς έχει ένα πρόβλημα στο μάτι και θα κάνει την επόμενη εβδομάδα μία επέμβαση, που θα τον κρατήσει εκτός για μία ημέρα. Αν ουδείς εκ των δύο είναι σε θέση να αγωνιστεί, θα πάρει την ευκαιρία ο Γιάννης Αραμπατζής.
Το παρήγορο είναι ότι διαθέσιμος είναι πλέον ο Σωτήρης Κυργιάκος, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν στην αποστολή για τον αγώνα στο Παγκρήτιο συμπεριληφθεί και ο Γκουστάβο Μαντούκα. Από τις προπονήσεις μέχρι την Πέμπτη θα απουσιάζουν οι Μπασινάς και Πλιάτσικας, οι οποίοι έχουν κληθεί για το φιλικό της Εθνικής μας με την Ιταλία, ο Σάββας Γκέντσογλου, που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ελπίδων (παίζει την Τετάρτη με την Ελβετία), ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο οποίος θα παίξει στο φιλικό της Σουηδίας με την Ολλανδία και ο Περπαρίμ Χετεμάι, που έχει υποχρεώσεις με τις Ελπίδες της Φινλανδίας.