Τις βλέψεις και τα όνειρα του για την αναβάθμιση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αποκάλυψε ο Γιάννης Συγγελίδης, στο πλαίσιο του γεύματος που παρέθεσε στους εκπροσώπους Τύπου. Κύριο μέλημα είναι το νοικοκύρεμα των τμημάτων, καθώς και η δημιουργία κολυμβητηρίου και προπονητήριο στίβου. Βέβαια για να συμβεί αυτό χρειάζεται και η μαζική βοήθεια του κόσμου. Επομένως, ανάμεσα στους στόχους είναι η αύξηση των μελών στις 60χιλιάδες ως το επόμενο 15μηνο: «Είμαι πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού και θέλω να τον κάνω ακόμα πιο μεγάλο. Χρειάζομαι βέβαια και τη βοήθειά σας, αλλά πιστεύω πως όλοι μαζί θα κάνουμε πράξη τα όνειρά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άντρας του Ερασιτέχνη.

Πέραν αυτού, ένας επίσης σημαντικός στόχος είναι η εξέλιξη των ακαδημιών. Το βάρος θα πέσει στη σωστή λειτουργία τους, προκειμένου στο μέλλον να βγουν από τα «σπλάχνα» της ομάδας ταλέντα που θα σταθούν επάξια σε επαγγελματικό επίπεδο: «Κατ' αρχήν θα ήθελα να μιλήσω για τα μέλη. Το βασικό είναι πως αυτή τη στιγμή έχουμε 20 χιλιάδες, πιο λίγα σε σχέση με αυτά που είχαμε πριν από μερικά χρόνια. Στόχος μας είναι, να γίνουν τουλάχιστον 60 χιλιάδες μέσα στο επόμενο 15μηνο. Επίσης, τα τμήματα θέλουν νοικοκύρεμα και θα χρειαστεί πολλή δουλειά για αυτό, αφού πρέπει για παράδειγμα να ενισχύσουμε τις Ακαδημίες μας. Πρέπει να βγάζουμε εμείς, νέα και δικά μας ταλέντα. Πρέπει να βγάζουμε ταλέντα από τα φυτώριά μας και να μην περιμένουμε συνέχεια ενισχύσεις με ξένους παίκτες. Θα δούμε τι θα γίνει με αυτό το θέμα, ενώ δεν αποκλείεται να δημιουργήσουμε και άλλα τμήματα», τόνισε αρχικά ο κ. Συγγελίδης και συνέχισε αναφερόμενος στο κολυμβητήριο και το προπονητήριο στίβου:

«Εχω ένα όραμα και θέλω να αφήσω έργο στον Ολυμπιακό. Θέλω να κατασκευάσουμε ένα νέο κολυμβητήριο. Μία πρόταση είναι να γίνει στη Λέσχη του Πειραιά, αλλά υπάρχουν ακόμα 3-4 μέρη που θα συζητηθούν για να επιλεχτεί το καλύτερο. Χρειάζεται βέβαια και βοήθεια από τον Δήμο του Πειραιά. Θα δούμε τι θα γίνει... Επίσης, θέλω να γίνει και νέο προπονητήριο για το στίβο».

* Μέλος του ΤΑΠ είναι από σήμερα (18/11) ο πρόεδρος ΕΒΕΑ, Κώστας Μίχαλος.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube