«Ατελείωτα» μοιάζουν τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο Χενκ Τεν Κάτε, λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση με τον Θρασύβουλο στο Ολυμπιακό Στάδιο (22/11). Πέραν των Κλέιτον, Ρουκάβινα και το ταξίδι του Ζιλμπέρτο Σίλβα (θα επιστρέψει αργά από την εθνική του), ήρθαν οι τραυματισμοί των Μάτος και Μάντζιου να προβληματίσουν ακόμη περισσότερο τον τεχνικό του Παναθηναϊκού.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ αποχώρησε από το πρόγραμμα λόγω κάποιων ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στο δεξί γόνατο. Το σημείο αυτό τον ταλαιπωρεί αρκετό καιρό και απ’ότι φαίνεται το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Την Παρασκευή θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί το διάστημα απουσίας του. Πέραν αυτού, από εξετάσεις θα περάσει και ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» υπέστη τράβηγμα στον τετρακέφαλο και τέθηκε εκτός πλάνων για το παιχνίδι του Σαββάτου. Υπάρχουν φόβοι όμως ότι δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ούτε κόντρα στην Ίντερ (26/11).

Θυμίζουμε πως ο Κλέιτον δεν υπολογίζεται σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, λόγω θλάσης, ενώ ο Ρουκάβινα κάνει θεραπεία και… αγώνα δρόμου να προλάβει το ματς με τους «νερατζούρι».

Γκούμας: «Στρατιώτης του Παναθηναϊκού»

Να δώσουν τέλος σε όσα συνέβησαν στο Αλκαζάρ επιθυμούν τόσο ο Τεν Κάτε, όσο και ο Γιάννης Γκούμας. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από τη χθεσινή ημέρα στην Παιανία, αφού μετά το τέλος της προπόνησης οι Τεν Κάτε, Αντωνίου και Αναστασίου κάλεσαν τον Γιάννη Γκούμα στο ξενοδοχείο των εγκαταστάσεων και μίλησαν μαζί του. Εκεί ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν είπε ότι δεν θέλει να παίξει και τόνισε ότι πάντα είναι έτοιμος για να βοηθήσει: «Δεν αρνήθηκα να μπω στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Ήταν μία παρεξήγηση. Αναγνωρίζω ότι έκανα λάθος που είπα αυτά που είπα, αλλά θέλω να ξέρετε ότι είμαι στρατιώτης του Παναθηναϊκού και όποια είναι η απόφασή σας θα τη δεχθώ. Θα ήθελα να προπονούμαι με την ομάδα για το διάστημα που δεν με υπολογίζετε και όποτε χρειαστείτε εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Χενκ Τεν Κάτε ξεκαθάρισε στον παίκτη ότι δεν υπάρχει κάτι προσωπικό μαζί του: «Θέλω να ξέρεις ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου. Φυσικά σε υπολογίζω ως παίκτη. Σε πιστεύω και εκτιμώ την προσφορά σου τόσα χρόνια στην ομάδα. Χτίζω μία ομάδα για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια, για αυτό και δεν μπορείς να παίζεις συνεχώς, αλλά σε κάποια παιχνίδια που θα χρειαστεί. Θέλω να κάνουμε μία νέα αρχή». Στο τέλος, ο Ολλανδός τεχνικός είπε στον παίκτη ότι θα προπονείται από σήμερα με την ομάδα και από κει και πέρα είναι στο χέρι του να επιστρέψει πιο σύντομα από τη λήξη της ποινής του, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συμβεί.

«Βλέπει» Μουν η Γουέστ Χαμ

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γουέστ Χαμ φαίνεται ότι βρίσκεται ο Μπράις Μουν και οι Άγγλοι φέρονται διατεθειμένοι να κινηθούν για την απόκτησή του τον Ιανουάριο. Οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ έχουν δει τον δεξιό οπισθοφύλακα του Παναθηναϊκού τόσο με το «τριφύλλι», όσο και με την εθνική του ομάδα και τον κοστολογούν στο 1,5 εκατ. ευρώ. Οι «πράσινοι», από την πλευρά τους, τηρούν στάση αναμονής, ειδικά όσο το ενδιαφέρον είναι φημολογούμενο και για να παραχωρήσουν τον Νοτιοαφρικανό μπακ θα αξιώσουν ένα σεβαστό ποσό, αφού βρίσκεται στα πλάνα της ομάδας.

*Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου για τον στόπερ της Στεάουα, Γκόϊαν, έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι παραπάνω.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης- Βαγγέλης Νερατζιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube