Με την καλύτερη ψυχολογία οδηγείται η Ίντερ στην αναμέτρησή της με τον Παναθηναϊκό για το Champions League την προσεχή Τετάρτη. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν 1-0 της Γιουβέντους στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Serie A χάρη σε γκολ του Σούλεϊ Μουντάρι στο 72’ και παραμένουν στην κορυφή με 30 βαθμούς, αφήνοντας στους 24 τους «μπιανκονέρι».

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και άγγιξαν το γκολ στο 33’, όταν από λανθασμένο κοντρόλ του Λεγκροτάλιε ο Ιμπραΐμοβιτς έκλεψε την μπάλα και εφόρμησε στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο το πλασέ του με το αριστερό «ξύρισε» το αριστερό δοκάρι του Μάνινγκερ και κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα δυνατό σουτ του Αντριάνο από πλάγια θέση έφυγε άουτ, ενώ στο 45’ ο Μάνινγκερ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μουντάρι. Στην επανάληψη ο Αντριάνο αστόχησε με κεφαλιές από καλή θέση στο 63’ και το 68’, ενώ στο 66’ ο Ιμπραΐμοβιτς σούταρε άουτ σε ένα ακόμη τετ-α-τετ. Στο 72’ ήρθε το γκολ για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, όταν ο κορυφαίος του γηπέδου, Ιμπραΐμοβιτς, έκανε τη σέντρα σουτ από δεξιά και ο Μουντάρι προ κενής εστίας απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και η Ίντερ έφτασε σε μία δύσκολη πλην όμως δίκαιη νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ίντερ (Μουρίνιο): Σέζαρ, Σάμουελ, Ματεράτσι, Μαϊκόν, Μάξουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς (85’ Μπουρντίσο), Μουντάρι (90’ Βιεϊρά), Αντριάνο (83’ Κρουζ), Ιμπραΐμοβιτς.

Γιουβέντους (Ρανιέρι): Μάνινγκερ, Λεγκροτάλιε, Κιελίνι, Μολινάρο, Γκριγκέρα, Τιάγκο (4’ Μαρκίζιο), Μαρκιόνι (70’ Καμορανέζι), Σισόκο, Νέντβεντ, Ντελ Πιέρο, Αμάουρι (77’ Ιακουίντα).

To γκολ που έκρινε τον αγώνα:



Σαρωτική η Φιορεντίνα

Με μία συγκλονιστική αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, η Φιορεντίνα επικράτησε της Ουντινέζε με 4-2 στο «Αρτέμιο Φράνκι» για τη 13η αγωνιστική της Serie A. Οι «βιόλα» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Φλόρο Φλόρες στο 29’, αλλά στην επανάληψη πέτυχαν τέσσερα τέρματα (!) κι έφτασαν στη νίκη. Ο Αντριάν Μούτου με πέναλτι στο 52’ έδωσε το σύνθημα και ακολούθησαν δύο γκολ του Ρικάρντο Μοντολίβο κι ένα του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, για να μειώσει απλώς στο τέλος ο Αντόνιο Ντι Νατάλε. Οι γηπεδούχοι, που ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κομότο, αναρριχήθηκαν στην τέταρτη θέση με 23 βαθμούς, ενώ στους 21 έμεινε η Ουντινέζε, που μετρά πλέον τρεις συνεχείς ήττες και χάνει την επαφή της με τις κορυφαίες θέσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22/11

Φιορεντίνα-Ουντινέζε 4-2
(52’ πεν. Μούτου, 63’, 78’ Μοντολίβο, 79’ Τζιλαρντίνο-29, Φλόρες, 83’ πεν. Ντι Νατάλε)

Ίντερ-Γιουβέντους 1-0
(72’ Μουντάρι)

Κυριακή 23/11 (16:00)

Μπολόνια-Παλέρμο
Κιέβο-Σιένα
Λάτσιο-Τζένοα
Λέτσε-Ρόμα
Νάπολι-Κάλιαρι
Ρετζίνα-Αταλάντα
Σαμπντόρια-Κατάνια
Τορίνο-Μίλαν (21:30)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie Α.

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 29/11

Κατάνια-Λέτσε 19:00
Γιουβέντους-Ρετζίνα 21:30

Κυριακή 30/11 (16:00)

Αταλάντα-Λάτσιο
Κάλιαρι-Σαμπντόρια
Τζένοα-Μπολόνια
Ίντερ-Νάπολι
Ρόμα-Φιορεντίνα
Σιένα-Τορίνο
Ουντινέζε-Κιέβο
Παλέρμο-Μίλαν

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube