Ο Άαρον Μάιλς με προσωπικό καλάθι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης, κατάφερε να δώσει τη μεγάλη νίκη στον Πανιώνιο με 68-66 κόντρα στη Ρεάλ, ένα ματς το οποίο πραγματοποιήθηκε στο «Ελληνικό», για την 6η αγωνιστική της Euroleague. Οι «κυανέρυθροι» είχαν δημιουργήσει μια διαφορά 28 πόντων όμως οι Ισπανοί κατάφεραν να την γκρεμίσουν περνώντας μπροστά στο σκορ με 64-63, 1:20’ πριν το τέλος του αγώνα. Παρόλα αυτά, οι νεοσμυρνιώτες πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με το καλάθι του Αμερικανού γκαρντ…
Δεκάλεπτα: 17-13, 41-25, 60-45, 68-66
Στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης η Ρεάλ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και παίζοντας καλή άμυνα κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 6-0. Ο Πανιώνιος δεν είχε μπει ακόμα στο κλίμα του παιχνιδιού και έπρεπε να φτάσουμε στο 6.30’ για να πετύχει το πρώτο του καλάθι με τον Μπάξτερ, ο οποίος μείωσε σε 6-2. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι κακοί με τους Ισπανούς να διατηρούν μια διαφορά της τάξεως των έξι πόντων (10-4). Κάπου εκεί, οι «κυανέρυθροι» ξύπνησαν από τον λήθαργο, ανέβασαν την απόδοση τους και χάρη στην καλή άμυνα, αλλά και την ευστοχία στην επίθεση κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω στο ματς και να βρεθούν μπροστά στο σκορ (17-13) στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.
Το σερί του Πανιωνίου συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Τσβετκοβιτς να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση έχοντας πετύχει του 12 από τους 22 πόντους για την ομάδα του (22-13). Οι Νεοσμυρνιώτες, συνέχισαν να είναι ανώτεροι από την Ρεάλ, με τους Ισπανούς να μην μπορούν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο της περιόδου. Οι «κυανέρυθροι», είχαν δαιμονισμένο ρυθμό και κατάφεραν όχι απλά να διατηρήσουν την διαφορά αλλά και να την εκτοξεύσουν στους 16 πόντους, με το 41-25 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.
Ο Πανιώνιος δεν έλεγε να… χαλαρώσει στο παιχνίδι του με τίποτα καθώς και στην τρίτη περίοδο οι παίκτες των «κυανέρυθρων» με ένα σερί 11-0 ανέβασαν στους 27 πόντους την διαφορά, με την Ρεάλ να τα έχει κάπως χαμένα… Παρόλα αυτά, η συνέχεια ήταν διαφορετική αφού οι Ισπανοί με άμυνα ζώνης και σερί 12-1 κατάφεραν να μειώσουν στους 17 (56-39). Η άμυνα ζώνης βοήθησε πολύ τους φιλοξενούμενους καθώς εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έχαναν το ματς με κάτω τα χέρια, κατάφεραν από το +26, να βρεθούν στο +15 στο τέλος της περιόδου (60-45).
Η Ρεάλ, συνέχισε την ανοδική της πορεία και με σερί 12-0 μείωσε στους δύο πόντους. Πλέον οι Ισπανοί, είχαν το δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι χωρίς να αφήνουν περιθώρια στον Πανιώνιο για να κάνει κάτι το αξιόλογο. Το ματς στα τελευταία του λεπτά ήταν δραματικά και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με 64-63 στο 1:20’ πριν το τέλος του αγώνα. Οι «κυανέρυθροι», δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν καθώς γκρεμίστηκε πολύ εύκολα η διαφορά των 28 πόντων που είχαν χτίσει. Το σκορ βρισκόταν στο 66-66 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο να έχει την τελευταία επίθεση η οποία ήταν καθοριστική αφού 2,6’’ πριν το τέλος ο Μάιλς έδωσε τη νίκη στην ομάδα με το 68-66 να είναι το τελικό σκορ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 4, Τσβέτκοβιτς 21 (3), Ζορόσκι 10 (1), Γεωργαλής 2, Καλαμπόκης 6, Μάιλς 7, Ραίτσεβιτς, Κένταλ 5, Γιαννούλης 2, Νίκολιτς, Μπάξτερ 8, Ντικούδης 3
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Χοάν Πλάθα): Σάντσες, Χόσλεϊ 3, Ρέγιες 10, Μουμπρού 6 (2), Ερβέλ 12 (2), Μάσεϊ 9, Μπούλοκ, Γιουγ 1, Λόπεθ 7, Τόμας 18 (2)
Άγγελος Ζάχος