Το μεγάλο θέμα στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Αβελίνο, ήταν το τι θα πει ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Παναγιώτης Γιαννάκης, σχετικά με τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου, όπου ουσιαστικά έβαλαν "τέλος" στη συνεργασία του "Δράκου" με την Εθνική ομάδα. Ο Έλληνας κόουτς παραδέχθηκε πως «είμαι ένας οπαδός της Εθνικής ομάδας. Στη ζωή έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις εμπειρίες και να κάνεις ένα ταξίδι με καλές στιγμές. Σέβομαι 100% τις αποφάσεις της ομοσπονδίας, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι την αγάπη μου για την Εθνική ομάδα δεν θα την αλλάξουν κάποιοι άνθρωποι που με φανατισμό και εμπάθεια με πιέζουν κατά καιρούς να έχω άλλη στάση.Πέρασα πέντε συνεχόμενα καλοκαίρια με τα παιδιά και όλοι όσοι δούλεψαν μαζί μου, μου χάρισαν συγκλονιστικές στιγμές. Τα παιδιά έχουν μεγάλο ταλέντο και θέλουν μόνο βοήθεια από ανθρώπους με υπομονή και που κοιτάζουν περισσότερο αυτά που τους ενώνουν, παρά αυτά που τους χωρίζουν. Πρέπει όλοι μας να είμαστε οπαδοί της Εθνικής».

Όσο για το ματς με την Αβελίνο, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε πως «ξέραμε τι θα αντιμετωπίζαμε και δεν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας σε κανένα σημείο του ματς. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο χάσαμε λίγο το ρυθμό μας, λόγω της μεγάλης διαφοράς».

Παπαλουκάς: «Συγνώμη»

Παρεξήγηση δημιουργήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και του Θοδωρή Παπαλουκά, με αφορμή το πέταγμα της μπάλας του δεύτερου προς τους οπαδούς, που εκείνη την ώρα είχαν ανοίξει βεντέτα με τους οπαδούς της Αβελίνο. «Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να αποσπάσω την προσοχή από το σημείο της έντασης και να κοιτάξει ο κόσμος εμένα. Δυστυχώς ήταν μια άσχημη στιγμή, γιατί η μπάλα κατέληξε αλλού και χτύπησε όπως έμαθα μετά ένα παιδάκι. Θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Προσπάθησα μετά το παιχνίδι να βρω το παιδάκι αλλά είχε φύγει. Παρακαλώ τους γονείς του να έρθουν σε επαφή μαζί μου μέσω των ανθρώπων της ομάδας».

Το ρεκόρ του Βούιτσιτς

Ο Γιοτάμ Χαλπερίν ενημέρωσε όλη την ομάδα πριν από το παιχνίδι. «Ο Νίκολα πρέπει να βάλει 10 πόντους, για να φτάσει τους 2000 στην Ευρωλίγκα». Εν τέλει, ο Κροάτης τα κατάφερε και στον πάγκο στήθηκε ένα μικρό πανηγύρι, με πρωτοστάτες τους Παπαλουκά και Χαλπερίν. Βέβαια δεν ήξεραν όλοι τι συμβαίνει: «Είδα τους άλλους να πανηγυρίζουν και πανηγύριζα κι εγώ. Μετά μου είπαν γιατί υππήρχε τόση χαρά», ομολόγησε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube