Συγκρατημένος ακόμα και πριν την έναρξη του αγώνα για διπλό του Ολυμπιακού στο Αλκαζάρ επί της Λάρισας εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου, ενώ δεν θέλησε να πάρει θέση για τη διαιτησία του κ. Κάκου. «Το φοβόμασταν αυτό το ματς. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για την βαθμολογία από τώρα, είναι πολύ νωρίς», ήταν τα λόγια του Βάσκου τεχνικού. «Αν ήμασταν 11 εναντίον 11 θα είχαμε την ψυχολογία με το μέρος μας έτσι ώστε να παλέψουμε για την ανατροπή. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Ο Ντομί θα έπρεπε να αποβληθεί όπως και ο Σολάνο», σχολίασε απ’ τη μεριά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
Αναλυτικά:
Ερνέστο Βαλβέρδε: «Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει. Ήταν μια πολύ δύσκολη έδρα και είχαμε απέναντί μας μία πολύ καλή ομάδα. Το φοβόμασταν αυτό το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη η Λάρισα, καθώς είχε περισσότερες ευκαιρίες και εκμεταλλεύτηκε τα κενά μας. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Εμείς ανεβάσαμε τους ρυθμούς μας και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε. Έτσι ακριβώς περιμέναμε να είναι η Λάρισα.
Είχαμε δυσκολίες στο πρώτο μέρος αλλά βελτιωθήκαμε στην συνέχεια. Ήμασταν όμως αναποτελεσματικοί μετά το 0-1 και έτσι η Λάρισα μπόρεσε και ισοφάρισε. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για την βαθμολογία από τώρα, είναι πολύ νωρίς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να πω κάτι για την διαιτησία. Άλλη φορά κάνουν σωστά τη δουλειά τους άλλη όχι. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε συγκεκριμένες φάσεις. Καλό είναι να κοιτάμε την συνολική εικόνα ενός παιχνιδιού».
Μαρίνος Ουζουνίδης: «Ξεκινήσαμε δυνατά. Ήμασταν ποιοτικοί. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες. Είχε και ο Ολυμπιακός κάποιες καλές στιγμές όχι όμως όσες εμείς. Δεν περίμενα μετά το 0-1 να ρίξουμε τους ρυθμούς μας, αλλά τελικά καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Μας βγήκε το ρίσκο. Αν ήμασταν 11 εναντίον 11 θα είχαμε την ψυχολογία με το μέρος έτσι ώστε να παλέψουμε για την ανατροπή. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Κατά την γνώμη μου, σε μία με δύο φάσεις η διαιτησία έπαιξε ρόλο. Ο Ντομί θα έπρεπε να αποβληθεί. Για αυτό το λόγο και τον αντικατέστησε ο Βαλβέρδε. Ο Σολάνο έπρεπε ν' αποβληθεί».
Όσον αφορά το επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό είπε: «Τώρα έχουμε τον Λεβαδειακό. Αυτά τα παιχνίδια είναι που με φοβίζουν. Ο Σολάνο σήμερα έκανε ένα καλό παιχνίδι. Το ίδιο όμως έκαναν και οι υπόλοιποι παίκτες μας. Ελπίζουμε να είναι καλά ο Γκούελα και να μπορέσει να παίξει με τον Λεβαδειακό, αφού δεν θα έχουμε μαζί μας τον Σολάνο».
Ντουντού: «Αποφασισμένοι για νίκη με Χέρτα»
Την απογοήτευσή του για το ισόπαλο αποτέλεσμα με τη Λάρισα εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα ο Ντουντού, ο οποίος έδωσε σύνθημα νίκης για τον προσεχή αγώνα με τη Χέρτα στο «Καραϊσκάκη» για το Κύπελλο UEFA που θα κρίνει την πρόκριση στους «32».
«Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για την ψυχολογία μας, όταν κυνηγάμε τους στόχους μας. Μπορεί να μην νικήσαμε σήμερα, όμως είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε με τη Χέρτα. Παρά το κακό πρώτο ημίχρονο, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι, να αλλάξουμε τη ροή και να προηγηθούμε. Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν καταφέραμε να το κρατήσουμε. Η Λάρισα είναι όμως πολύ δυνατή ομάδα στην έδρα της», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου άσου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:
Γιώργος Φωτάκης: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ισοπαλία όπως πήγε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός κατάφερε με μια αντεπίθεση να σκοράρει παρά το καλό μας πρώτο ημίχρονο. Εμείς καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και αυτό μας άξιζε. Χάνουμε τόσες ευκαιρίες σε κάθε ματς και αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε».
Στέφανος Κοτσόλης: «Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία και παίζει πολύ καλή μπάλα. Eίναι σημαντικός ο βαθμός που πήραμε. Ξεκινήσαμε πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, όμως η εικόνα του δευτέρου ήταν εντελώς διαφορετική. Ήταν λογικό να ανέβει ο Ολυμπιακός, όπως και το να πιεστούμε μετά την αποβολή του Σολάνο».
Νολμπέρτο Σολάνο: «Είναι πολύ δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός, φαίνεται από τη βαθμολογική του θέση. Eμείς δείξαμε στοιχεία συγκροτημένης ομάδας που μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσα τον οποιονδήποτε. Αξίζαμε τον βαθμό που πήραμε απόλυτα».
Γκαλίτσιος: «Eίναι τιμή μου αυτό που έκανε η ΑΕΛ για μένα. Έχω περάσει ωραίες στιγμές και αυτό δεν αλλάζει ότι και να γίνει. Το 1-1 είναι δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του αγώνα».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς