Η νίκη του Αμαρουσίου επί της ΑΕΚ στο τρίτο παιχνίδι των ημιτελικών, πέρα από το δικαίωμα για την διεκδίκηση της πρόκρισης στον τελικό, ήταν μια σημαντική ψυχολογική τόνωση για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Με αυτήν τη νίκη οι περσινοί δευτεραθλητές έχουν τη δυνατότητα να πάνε την Τετάρτη στο Γαλάτσι και να προσπαθήσουν να κάνουν το 2-2, ώστε να επιστρέψουν στο κλειστό του Αγίου Θωμά για ακόμα ένα παιχνίδι.
Ταυτόχρονα η ομάδα για μια ακόμη φορά έδειξε χαρακτήρα, αφού κατάφερε, παρά τα προβλήματά του και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, να βρει το σθένος αλλά και τις λύσεις που χρειάζονταν. Έτσι δημιούργησε άλλα δεδομένα τα οποία θέλει να αξιοποιήσει ώστε να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερο στο ματς της Τετάρτης.
"Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από αυτό που δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε όλη την χρονιά. Είμαστε μια σκληρή ομάδα που χτυπάει όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Μπορεί να έχουμε ελλείψεις, αλλά τις έχουμε συνηθίσει. Ξέρουμε ότι όλοι είμαστε απαραίτητοι και ότι κάποια στιγμή ο προπονητής μας θα μας χρειαστεί. Για αυτόν τον λόγο και είμαστε σε ετοιμότητα. Η ΑΕΚ ακόμη έχει το πάνω χέρι, αφού χρειάζεται μια νίκη για να προκριθεί και θα την διεκδικήσει στην έδρα της. Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι να αγωνιστούμε με μυαλό, γιατί αυτά τα ματς είναι ντέρμπι που κρίνονται σε λεπτομέρειες. Πάντως το τέταρτο ματς είναι εξίσου δύσκολο και για τους δυο αντιπάλους" τόνισε ο Χριστόφορος Στεφανίδης.
Από τη Δευτέρα το απόγευμα ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα της Τετάρτης με τις δεδομένες απουσίες. Ωστόσο Πόποβιτς και Καράγκουτης είναι στο γήπεδο και εκτός από θεραπεία βοηθάνε ψυχολογικά και τους συμπαίκτες τους.
Εν τω μεταξύ, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, η διοίκηση της ΚΑΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για τη μεταφορά της έδρας της ομάδας σε άλλη πόλη. Το Μαρούσι θα παραμείνει στο σπίτι του και θα προσπαθήσει να αναπτύξει ένα πρόγραμμα προσέλκυσης φιλάθλων με πόλο έλξης την ποιοτική ομάδα που διαθέτει και με την οποία πρωταγωνιστεί και έχει πετύχει τόσα πολλά τα τελευταία δύο χρόνια.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης