Για κάποιον που παρακολουθεί ανελλιπώς το μπάσκετ σε Ευρώπη και Αμερική είναι λογικό να του έχουν προκύψει απορίες σχετικά με ορισμένους παίκτες; Πού αλήθεια παίζει ο πρώην των Ρόκετς και των Χόρνετς, Κιρκ Σνάιντερ; Ο Λαμόντ Μάρεϊ συνεχίζει ακόμη να βομβαρδίζει τα καλάθια; Ο Πριστ Λοντερντέιλ μπορεί να βαστάξει στα 35 του χρόνια τα 221 εκατοστά του;

Η απάντηση είναι απλή, αρκεί να ψάξεις σε τόπους σχετικά άγνωστους με την πορτοκαλί μπάλα. Το άθλημα έχει απλωθεί σε μέρη που μέχρι πριν από κάποια χρόνια κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα πήγαινε, και με δεδομένο ότι και τα χρήματα που δίνονται είναι μπόλικα και ξεκούραστα, έχουμε ως αποτέλεσμα ουκ ολίγοι διάσημοι παίκτες να έχουν τραβήξει τον δρόμο αυτό. Πάρτε μία γεύση για το ποιος έχει πάει πού, όσον αφορά την Ασία. Κάποια στιγμή θα επανέλθουμε με Νότιο Αμερική, Ωκεανία και Αφρική.

ΚΙΝΑ

Ο Μπόνζι Ουέλς είναι ο τελευταίος χρονικά διάσημος παίκτης που μετακόμισε στην Κίνα. Ο Ουέλς στα 32 του και έπειτα από σπουδαία σε Χιούστον, Χόρνετς, Μπλέιζερς, Κινγκς πήρε τη μεγάλη απόφαση, μια και τα χρήματα που του δόθηκαν ήταν πάρα πολλά. Επίσης σπουδαίο όνομα, που αγωνίζεται στο εν λόγω πρωτάθλημα, είναι ο Κιρκ Σνάιντερ, πρώην των Ρόκετς, και κάπως μικρότερο μία ακόμη πρώην «ρουκέτα», ο Μάικλ Χάρις. Αλλά και γνώριμοί μας από το ελληνικό πρωτάθλημα έχουν μετακομίσει στην Απω Ανατολή. Οπως ο Ντάντε Τζόουνς, ο οποίος πριν από κάποια χρόνια είχε αποκλείσει σχεδόν μόνος του τον Παναθηναικό με τον Απόλλωνα Πάτρας, σε ματς Κυπέλλου που είχε γίνει στο Λουτράκι. Στην Κίνα παίζουν επίσης ο Πριστ Λοντερντέιλ, ο Ρέντα Ραλίμι, ο Σαμ Χόσκιν αλλά και ο Ματ Φριτζί.

ΙΑΠΩΝΙΑ

Η Ιαπωνία έχει καλό πρωτάθλημα. Οχι σαν της Κίνας, αλλά είναι ανεκτό. Και έχει μαζέψει διάφορα καλά ονοματάκια. Κυρίως παίκτες που έχουν φάει τα ψωμιά τους, αλλά για το αγωνιστικό επίπεδο της χώρας είναι μια χαρά. Οπως ο κάποτε των Σίξερς, αλλά και του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας, Τζέραλντ Χάνεϊκατ, ο Αντόνιο Μπερκς, πρώην του ΝΒΑ, αλλά και του Ερυθρού Αστέρα, και ο Τζόνι Τέιλορ, ο οποίος μέχρι πριν από κάποια χρόνια είχε αγωνιστεί στους Ορλάντο Μάτζικ.

ΛΙΒΑΝΟΣ

Στη Σαγκέσε του Λιβάνου είχε δουλέψει πριν από κάποια χρόνια ο Ηλίας Ζούρος. Πλέον σε αυτή την ομάδα αγωνίζεται ο κάποτε καλός παίκτης του ΝΒΑ Σαμάκι Ουόκερ. Εκεί είναι και ο για λίγο πριν από μερικά χρόνια παίκτης του Μακεδονικού Ντάρεν Κέλι. Πέρυσι στον Λίβανο αγωνίστηκε και ο γνωστός μας από τη θητεία του σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι Νορμ Νόλαν, ο οποίος τώρα είναι στο Κουβέιτ!

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Ο πρώην παίκτης των Χόρνετς, Κόρσλεϊ Εντουαρντς, είναι ο πιο γνωστός παίκτης που βγάζει το... παντεσπάνι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης, είναι εκεί ο Μαρκίς Εστίλ, ο οποίος πριν από κάποια χρόνια είχε αγωνιστεί παρέα με τον Κώστα Μάγλο και τον Ματ Μπόνερ στην αλήστου μνήμης ιταλική Μεσίνα.

Πηγή: SportDay

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube