Στους αγώνες και του ελληνικού στοιχήματος θα έχουν τη δυνατότητα να ποντάρουν από την προσεχή περίοδο οι Έλληνες «παίκτες», όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, Σωτήρη Κωστάκο, και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, το μεσημέρι της Τρίτης. Η απόφαση είναι οριστική, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμο το πλήρες σχέδιο που αναμένεται να εκτοξεύσει τα κέρδη του οργανισμού.

Αν και λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, δεδομένη θεωρείται πως οι παίκτες δεν θα μπορούν να ποντάρουν σε περισσότερους ελληνικούς από ό,τι σε ξένους αγώνες. Για παράδειγμα αν έχουν στοιχηματίσει σε δύο αγώνες της Α’ Εθνικής του ελληνικού πρωταθλήματος, τότε θα πρέπει να ποντάρουν ταυτόχρονα σε τρεις ή περισσότερους αγώνες από τα ξένα πρωταθλήματα.

Εκείνο που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί και ενδέχεται να γίνει σημείο τριβής μεταξύ του οργανισμού και των ΠΑΕ είναι τα χρήματα που θα έχουν λαμβάνειν από την «εισαγωγή» των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος στο κουπόνι. Τόσο η διεύθυνση του ΟΠΑΠ, όσο και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να δοθεί ποσοστό επί των κερδών στις ΠΑΕ («αρκετά χρήματα παίρνουν ήδη από την Πολιτεία», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Βασίλης Νειάδας), ωστόσο άφησαν ανοικτό ένα παράθυρο να δοθούν χρήματα στις ομάδες με τη μορφή χορηγιών και με υπογραφή συμβάσεων προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Οι αλλαγές ωστόσο δεν αφορούν μόνο στο «Πάμε στοίχημα», αλλά και στο ΠΡΟ-ΠΟ, στο οποίο καθιερώνεται το 14αρι (δελτίο με 14 αγώνες) με τζακ-ποτ για τους νικητές της πρώτης κατηγορίας. Νικητές θα αναδεικνύονται όσοι έχουν προβλέψει σωστά 12, 13 ή 14 αγώνες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube