Την αξία του νέου αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Ολιβιέ Σορλέν, εκθείασε ο Άκης Ζήκος, μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay». Σύμφωνα με τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια σε όλες τις θέσεις του χώρου της μεσαίας γραμμής.

«Αγωνίστηκα μαζί του έξι μήνες το 2005 και η εικόνα που έχω είναι της περιόδου εκείνης. Είναι ένας ποδοσφαιριστής μαχητικός, που αγωνίζεται για την ομάδα, μπορεί να βοηθήσει σε όλες τις θέσεις του κέντρου και στο 4-3-3 που παίζει ο ΠΑΟΚ είναι ικανός αντεπεξέλθει τόσο ως δεξιός εσωτερικός μέσος όσο και ως αριστερός εσωτερικός μέσος. Πάντως στη Μονακό, όταν παίζαμε 4-4-2, είχε αγωνιστεί τότε και ως ακραίος χαφ με εξίσου καλά αποτελέσματα. Χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, βοηθάει την ομάδα και σε άμυνα και σε επίθεση και η εικόνα που έχω απ' αυτόν την περίοδο που αγωνιζόμουν μαζί του είναι ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ιδιαίτερα χρήσιμο για την ομάδα. Και, σε συνδυασμό με τον άψογο χαρακτήρα του, μπορώ να πω ότι είναι μια επιτυχημένη μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Εχω να τον δω αγωνιζόμενο τρία χρόνια, το γεγονός ότι έχει να αγωνιστεί έξι μήνες μπορεί να έχει επηρεάσει την κατάστασή του, όμως τα βασικά χαρακτηριστικά του ως ποδοσφαιριστής και ως χαρακτήρας δεν αλλάζουν. Είναι ποδοσφαιριστής που δουλεύει για την ομάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Στάθη Ταυλαρίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΤ3: «Είναι παίκτης έμπειρος. Εδώ και χρόνια αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και έχει δείξει καλά δείγματα γραφής. Είναι παίκτης ουσίας. Στο παιχνίδι του δεν είναι μονοδιάστατος και μπορεί να βοηθήσει και από τις δύο πλευρές. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ θα έχει κάνει σωστή κίνηση αν τον αποκτήσει και θα είναι σε θέση να αγωνιστεί άμεσα».

Οι Ζήκος και Ταυλαρίδης συμφώνησαν στο γεγονός ότι ο Σορλέν είναι καλός χαρακτήρας, που δεν προκαλεί προβλήματα και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα: «Είναι από τους παίκτες που δεν προκαλεί προβλήματα μέσα στην ομάδα. Από τους πιο ήσυχους ποδοσφαιριστές παρ' ότι τώρα στη Ρεν δεν έχει χρόνο συμμετοχής. Πιστεύω ότι αν πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, θα αναγεννηθεί», τόνισαν.

Τα τυπικά για Σορλέν

Σήμερα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία απόκτησης με τη μορφή δανεισμού του Ολιβιέ Σορλέν από τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ανταλλάξει με την πλευρά του Γάλλου άσου και τη Ρεν τα υπογεγραμμένα συμφωνητικά και συμβόλαια. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός θα δοθεί δανεικός από τον γαλλικό σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι (200.000 ευρώ) και στη συνέχεια με ένα ποσό 550.000 ευρώ θα μπορούν οι Θεσσαλονικείς να τον αποκτήσουν.

Επιστροφή το Σάββατο

Άδεια για να γιορτάσουν τις μέρες των Χριστουγέννων έχουν από χθες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Οι περισσότεροι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη και η επιστροφή τους είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο (27/12). Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Αντελίνο Βιεϊρίνια, οι δύο ποδοσφαιριστές συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα. Όπως φαίνεται, ο Βόσνιος επιθετικός και ο Πορτογάλος μέσος θα τεθούν στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος στον πρώτο αγώνα του 2009 και του β’ γύρου του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ (04/01) στην Τούμπα.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φεράντο: «Ικανοποιημένος από τους παίκτες μου που πιέζουν, όμως χάσαμε και αυτό είναι που μετράει»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την εντυπωσιακή ΑΕΚ, τον κουρασμένο ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Λαφόν: «Ξέρουμε πού βρισκόμαστε, ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα»

Ντέσερς: «Με γεμίζει χαρά που επέστρεψα με γκολ - Να πιέζουμε σε όλη τη διάρκεια όπως στα πρώτα 30 λεπτά»

Μπενίτεθ: «Το θετικό όταν κερδίζεις είναι ότι μπορείς να κάνεις ψύχραιμη ανάλυση» - Tι είπε για Ντέσερς και Λαφόν

Καλογερόπουλος: «Ήμασταν κυρίαρχοι - Υπήρχε και άλλη κόκκινη στον Άρη, όπως και πέναλτι»

Νικολογιάννης: «Με Ντέσερς θα είχε περισσότερους βαθμούς ο Παναθηναϊκός - Έκανε επίδειξη δύναμης ο Φωτιάς»!

Κετσετζόγλου: «Ήταν η μέρα της ΑΕΚ - Πρώτη φορά είδαμε τον Λιούμπισιτς που αγόρασε από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ»

Μεντιλίμπαρ: «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο» - Τι είπε για τη μη αντικατάσταση του Γκαρθία

Ο παραγωγικός Ντέσερς και ο καθοριστικός Λαφόν: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Βόλου

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.