Δεν έγινε ποτέ ο αγώνας ανάμεσα στην Τουρκ Τέλεκομ και την Μπνέι Χασαρόν, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του Euro Cup μπάσκετ των ανδρών για τον τέταρτο όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν και οι Άρης και Πανελλήνιος. Αιτία; Η εισβολή 3.000 Τούρκων διαδηλωτών στο γήπεδο «Ataturk Sports Salonu» της Άγκυρας, όπου θα διεξαγόταν η εν λόγω αναμέτρηση. Οι εισβολείς βρήκαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα και την επίθεση των Ισραηλινών στην περιοχή της Παλαιστίνης. Οι διαδηλωτές βρέθηκαν στο γήπεδο δύο ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης (στις 19:30) και με το που είδαν τους παίκτες της ισραηλινής ομάδας επιχείρησαν να τους λιντσάρουν, εκτοξεύοντας προς το μέρος τους ότι λογής αντικείμενα έβρισκαν.

Η επίθεση των Τούρκων, που σημειωτέον δεν είχαν καμία σχέση με το μπάσκετ, ανάγκασε τους παίκτες της Μπνέι να κλειστούν για τέσσερις ώρες στα αποδυτήρια, όπου βρίσκονταν υπό κλοιό πολιορκίας, με την τουρκική αστυνομία να μην μπορεί να κάνει κάτι, ώστε να τους «απεγκλωβίσει».

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας, Μέιρ Ταπίρο. «Είδα ανθρώπους με τρέλα στα μάτια να θέλουν να μας σκοτώσουν». Τα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης είχαν τίτλο «η Μπνέι Χασαρόν ‘φυλακίστηκε’ στην Άγκυρα».

Τελικά, ύστερα από αρκετές ώρες, το γήπεδο εκκενώθηκε, όμως η Μπνέι Χασαρόν αρνήθηκε να βγει στο παρκέ να αγωνιστεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μηδενιστεί και να χάσει το ματς στα χαρτιά με 20-0, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube