Τελικά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε δίκιο την Τετάρτη, που έβαλε τις φωνές στους παίκτες του Παναθηναϊκού, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Πρόκομ, για την Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» έχασαν το Σάββατο με 80-70 από το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και έδειξαν πως δε βρίσκονται στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση αυτήν την εποχή. Έτσι, οι νταμπλούχοι κινδυνεύουν να μείνουν στη δεύτερη θέση, αν ο συμπρωτοπόρος τους, Ολυμπιακός, κερδίσει την Κυριακή στο ΣΕΦ το Αιγάλεω. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου μπήκαν από την αρχή αποφασισμένοι για την έκπληξη, εκμεταλλευόμενοι και την καλή αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται. Έτσι, απέκτησαν μια διψήφια διαφορά και άφησαν τους παίκτες του «Ζοτς» να κυνηγούν το σκορ, καταφέρνοντας να μειώνουν μόνο, κατά διαστήματα.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αποκτήσουν ένα μικρό προβάδισμα, όμως οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπόρεσαν να βρίσκονται κοντά στους αντιπάλους τους. Έτσι, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να «κλείσουν» το πρώτο δεκάλεπτο στο +1. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν τις λύσεις, στην αρχή της δεύτερης περιόδου και, με τον Μπατίστ, προηγήθηκαν με πέντε πόντους. Όμως, μέχρι εκεί ήταν οι «εκλάμψεις» των νταμπλούχων. Με ένα επιμέρους σκορ 21-3, με πρωταγωνιστή τον Χριστόφορο Στεφανίδη, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, απέκτησαν μια διψήφια διαφορά και κατάφεραν να μπουν στα αποδυτήρια με +13, εκμεταλλευόμενοι και τα 11 λάθη των παικτών του «Ζοτς», σε εκείνο το διάστημα.
Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Ομπράντοβιτς έδωσε εντολή για πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο, με τους Γιασικεβίτσιους και Διαμαντίδη να ευστοχούν σε τρίποντα και να μειώνουν στους πέντε πόντους. Όμως, τα δύο τρίποντα του Στίβενσον έδωσαν ένα +11 στους «κίτρινους», που, με την καλή τους άμυνα, το έκαναν +13. Τελικά, οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού έφεραν τη μείωση στους δέκα πόντους, στη λήξη του τριαντάλεπτου. Οι απέλπιδες προσπάθειες των «πράσινων» στην τέταρτη περίοδο, έφεραν το -6 για τους νταμπλούχους. Όμως, εκεί μίλησε η ψυχραιμία των γηπεδούχων στις βολές, που τους έδωσε το ροζ φύλλο.
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 45-32, 67-57, 80-70
ΜΑΡΟΥΣΙ (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 21 (5), Κις 6 (2), Χαραλαμπίδης 16 (4), Τουντζιαράκης, Διαμαντόπουλος 7 (1), Χαφ 4, Στεφανίδης 8 (2), Μαυροειδής 4, Μαυροκεφαλίδης 9, Καλάθης, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου 5 (1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 15 (4), Κέτσμαν, Σπανούλης 12, Μπατίστ 18, Φώτσης 6 (2), Χατζηβρέττας 2, Νίκολας, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 8 (1), Πέκοβιτς 4, Σάκοτα 2
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης