Νέο κάτοικο έχει από το μεσημέρι της Κυριακής η κορυφή της Α1. Ο Ολυμπιακός συνέτριψε το Αιγάλεω με 106-61 στο ΣΕΦ και εκμεταλλευόμενος τη χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού από το Μαρούσι με 80-70 πέρασε στην πρώτη θέση με 26 βαθμούς έναντι 25 των «πράσινων» μετά από 14 αγωνιστικές. «Βομβαρδισμός» με 12/19 τρίποντα από την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Κώστα Σλούκα, πρώτοι σκόρερ Μπουρούσης και Πρίντεζης που είχαν από 16 πόντους.
Ο αγώνας
Μόνο για τρία λεπτά κατάφερε να αντισταθεί το Αιγάλεω στον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Γκρίνχαϊντ και εκμεταλλευόμενοι τη χαλαρότητα των «ερυθρολεύκων» κατάφεραν να προηγηθούν με 4-7. Οι φωνές του Παναγιώτη Γιαννάκη έπιασαν τόπο, αφού ο Ολυμπιακός με ένα επί μέρους σκορ 21-1 κατάφερε να προηγηθεί με 25-8 θέτοντας από πολύ νωρίς τα θεμέλια για τη νίκη του.
Η είδηση της δεύτερης περιόδου ήταν η επιστροφή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στη δράση μετά τον τραυματισμό του, αλλά και η εξαιρετική παρουσία του Κώστα Σλούκα, ο οποίος αξιοποίησε την ευκαιρία που του έδωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχοντας πολύ θετικές ενέργειες σε άμυνα (3 κλεψίματα) κι επίθεση (5 πόντοι σε 7 λεπτά). Οι γηπεδούχοι με δέκα αναπάντητους πόντους μετέτρεψαν το 35-20 σε 45-20. Το Αιγάλεω αναθάρρησε μειώνοντας σε 46-26, αλλά το πρώτο μέρος έκλεισε με 50-28.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να συντηρεί σταθερά μία διαφορά άνω των 20 πόντων, με πρωταγωνιστή επιθετικά τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Γιάννης Μπουρούσης ολοκλήρωσε εντυπωσιακά το δεκάλεπτο σκοράροντας σε τρίποντο εκτός ισορροπίας και υπό πίεση φέρνοντας για πρώτη φορά στον αγώνα τη διαφορά στο +28, 76-48. Στην τελευταία περίοδο η διαφορά πήρε τεράστιες διαστάσεις, χάρη στον επιθετικό οίστρο των Θοδωρή Παπαλουκά και Ζόραν Έρτσεγκ φτάνοντας στη μέγιστη τιμή της (+45), 106-61, με τρίποντο του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στο φινάλε του αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 29-14, 50-28, 76-48, 106-61
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 15 (5 ασίστ), Πελεκάνος 7 (5 ριμπ.), Έρτσεγκ 13, Πρίντεζης 16, Βούιτσιτς 10, Μπουρούσης 16, Χαλπερίν 2, Γκριρ 3, Σλούκας 9 (5 κλεψίματα), Βασιλόπουλος 11, Βουγιούκας 4, Σχορτσιανίτης.
Αιγάλεω (Νίκου): Τέιλορ 9, Κουπίδης 6, Σούλης 5, ΜακΓκραθ 7, Μαγκουνής 11, Ν. Αγγελόπουλος 2, Καλλινικίδης 6, Γκρίνχαϊντ 8, Γκιζόγιαννης 7, Δ. Αγγελόπουλος.
*Εκτός δωδεκάδας του Ολυμπιακού έμεινε ο τραυματίας Τσίλντρες, καθώς και ο Τεόντοσιτς, στη θέση του οποίου προτιμήθηκε ο Σλούκας.
**Περίπου 2.500 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.