Σε μια πολύ σπουδαία αναμέτρηση που διεξήχθη στο Παγκρήτιο Στάδιο ο ΟΦΗ νίκησε με 2-0 τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 25΄ με τον Σίμιτς , για να έρθει ο Πόποβιτς με εκπληκτικό σουτ να διαμορφώσει το τελικό σκορ (56’). Οι φιλοξενούμενοι πάντως από το 28΄έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάκου με δεύτερη κίτρινη. Οι Κρητικοί πέτυχαν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Την μεγάλη αυτή νίκη των γηπεδούχων επισκίασαν τα επεισόδια που διεξήχθησαν κατά την διάρκεια του ημιχρόνου μεταξύ οπαδών του ΟΦΗ και της αστυνομίας.

Αποφασισμένες να "κυνηγήσουν" τη νίκη, μπήκαν, από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρητίου, ΟΦΗ και Πανιώνιος. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου και να επιβάλλουν, από νωρίς, τον ρυθμό τους. Οι «κυανέρυθροι», αν και ήταν αρκετά πιο κινητικοί και δημιουργούσαν συχνά-πυκνά προϋποθέσεις για να βγάλουν κάποια επίθεση, ωστόσο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Μάλαρτζ. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του ΟΦΗ δυσκολευόντουσαν αρκετά να βγουν μπροστά στην επίθεση και να δημιουργήσουν τις φάσεις, για να πετύχουν κάποιο γκολ. Στη συνέχεια, όμως, οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη άρχισαν να "ανεβάζουν" την απόδοσή τους και προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν, με τον Σίμιτς στο 25΄ να κάνει το 1-0. Στη συνέχεια, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, αφού, τρία λεπτά αργότερα, έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μάκου με δεύτερη κίτρινη. Οι Κρητικοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή και απείλησαν άλλες δυο φορές την εστία του Μπέλιτς, κυρίως με μακρινά σουτ του Ταραλίδη. Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με τον Ντελούρα στο 41΄να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιώτη Σταματόπουλου μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πετύχουν νωρίς κάποιο τέρμα. Στο 49΄ ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αφού, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρεκόμπα, ο Μπερτέ, που βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ, έκανε το πλασέ, με τον πορτιέρο τον γηπεδούχων να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να πιέζουν και, με τον Ρεκόμπα να έχει "ανεβάσει" κατά πολύ την απόδοσή του, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, προσπαθούσαν να πετύχουν γρήγορα κάποιο γκολ. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Μαντζουράκη, μετά το νωθρό τους ξεκίνημα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, "ανέβασαν" την απόδοσή τους στο και 56΄ κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ με εκπληκτικό σουτ του Πόποβιτς. Στη συνέχεια, οι Κρητικοί πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησαν την εστία του Μπέλιτς, κυρίως με μακρινά σουτ. Ο Πανιώνιος προσπάθησε στο τέλος να πετύχει κάποιο τέρμα, χωρίς, ωστόσο, να το καταφέρει.


ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάλαρζ, Κουνενάκης, Ταραλίδης, Σίμιτς, Σταυρακάκης (72΄ Κορνέα), Μπερτέν, Ρουμπάκης, Μπεθάρες, Σουλεάπ, Πόποβιτς (85΄ Μανούσος), Κοστόφσκι (82΄ Πακίτο)

Πανιώνιος (Γιώτης Σταματόπουλος): Μπέλιτς, Μπερτέ, Κουτσόπουλος (64΄ Χούτος), Μάκος, Κοντοές, Τζαβέλας, Μαϊστόροβιτς, Νικολάου, Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ, Ντελούρα (57΄ Σκούφαλης)


*Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, εξελίχθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των Κρητικών και των αστυνομικών δυνάμεων. Ο λόγος αφορούσε συμπλοκές των φιλάθλων με τα ΜΑΤ έξω από το γήπεδο και συνεχίστηκε στις εξέδρες του Παγκρητίου. Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο και το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ξεκίνησε κανονικά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube